Paula

Páginas: 2 (388 palabras) Publicado: 27 de enero de 2014
1. Què és la dependència i com es demana?
La dependència és la necessitat d'ajuda que té una persona per realitzar les activitats bàsiques de la vida diària, derivada de l'edat, la malaltia i/o ladiscapacitat, i lligada a la falta o a la pèrdua d'autonomia física, mental, intel•lectual o sensorial.
Pot tramitar-se la dependència mitjançant els serveis socials de la localitat on resideixi lapersona interessada o adreçant-se al Departament de Benestar Social i Família aportant la documentació que és demana.

2. Quins graus de dependència hi ha?
Segons la necessitat d'ajuda que té unapersona per realitzar les activitats bàsiques de la vida diària, a partir del barem de valoració de la dependència (BVD) s'estableixen tres graus de dependència: dependència moderada (Grau I),dependència severa (Grau II), i gran dependència (Grau III).
Grau I. Dependència moderada
Es considera que una persona té un grau de dependència moderada quan necessita ajuda per realitzar diverses activitatsbàsiques de la vida diària, almenys una vegada al dia, o té necessitats d'ajuda intermitent o limitada per a la seva autonomia personal.
Grau II. Dependència severa
Es considera que una persona téun grau de dependència severa quan necessita ajuda per a diverses activitats bàsiques de la vida diària dues o tres vegades al dia, però no requereix la presència permanent d'una persona cuidadora o ténecessitats d'ajuda extensa per a la seva autonomia personal.

Grau III. Gran dependència
Es considera que una persona té una gran dependència quan necessita ajuda per realitzar diversesactivitats bàsiques de la vida diària unes quantes vegades al dia i, per la seva pèrdua total d'autonomia mental o física, necessita la presència indispensable i contínua d'una altra persona o té necessitatd'ajuda generalitzada per a la seva autonomia personal.

3. Què és el barem de mobilitat? Quins són els diferents graus que té?
El barem de mobilitat és el la manera en la que es valora la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Paula
  • Paula
  • Paulo
  • paula
  • paul
  • paula
  • paulo
  • Paul

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS