Pautes De Com Realitzar Un Treball o Informe

Páginas: 5 (1246 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2011
Si ens demanessin resumir en poques paraules les bases per elaborar un informe de qualitat, probablement tothom hi coincidiria: tenir-ne ganes i posar-hi dedicació.
Llavors per què cal donar voltes a un tema del qual sembla que es pot aprendre poca cosa i del qual tothom ja té una certa experiència?
Avui en dia, el món de la imatge ha revolucionat el nostre entorn. El disseny gràfic s'haincorporat com a part inseparable als documents escrits. Els lectors i les lectores no tan sols esperen d'un document un contingut de qualitat i una expressió acurada, sinó que inconscientment també en reclamen una presentació gràfica atractiva.
Com a conseqüència, la tasca d'elaborar un informe en format electrònic resulta complexa. No n'hi ha prou amb ganes i dedicació. Massa sovint, malgrat que hiposem ganes i dedicació, el temps ens cau al damunt i l'angoixa crea davant nostre un camí farcit de dificultats. L'única sortida clara que hi veiem és deixar-ho córrer.
La clau per superar aquests entrebancs i elaborar un informe de qualitat es troba precisament aquí: a revisar part de les nostres concepcions, estratègies i hàbits de treball. Tot i que el procés d'elaboració d'un informe potresultar obvi, tenim la tendència a saltar-nos etapes i a no planificar prou bé el viatge.
La proposta d'aquest curs es basa en la premissa que per poder elaborar un informe de qualitat és necessari aprendre la manera de governar millor els nostres processos de treball i regular millor la nostra activitat. La condició bàsica és planificar el camí, dominar els estris i reforçar la tècnica. Despréssols cal caminar amb confiança.
Al llarg de les unitats d'aquest curs es farà un recorregut per cadascuna de les etapes de l'elaboració d'un informe. S'hi treballaran les tècniques i es revisaran els recursos que faciliten crear un informe de qualitat de manera òptima.
L'ordinador i el processador de textos ens acompanyaran sovint. No sempre són bons companys de viatge. Pararem atenció a lestasques i dificultats derivades del seu ús. Es revisaran cadascuna de les funcions: sistema per organitzar i desar la informació, instrument de recerca i comunicació, i eina per a l'edició i disseny.

1. Planificar

Objectius
Planificar l'elaboració d'un informe.
Conèixer les condicions inicials presents en l'elaboració d'un informe.
Fer servir tècniques per elaborar el guió inicial.
Aplicarcriteris organitzatius en l'elaboració de l'agenda de treball.
Conèixer tècniques per estimular la creativitat.
 
Continguts
Condicions inicials.
Mitjans: el control de les eines informàtiques.
Guió o esquema provisional.
Idees per estimular la creativitat.
Planificar segons el temps.

1.1. Condicions inicials
Planificar la redacció d'un informe vol dir definir els objectius i dissenyarun pla de treball per assolir-los; o sigui, establir una estratègia per recollir, seleccionar i ordenar la informació relativa al tema.
Planificar implica, al mateix temps, una reflexió sobre les condicions inicials següents: l'audiència, el tema, el medi i la intenció comunicativa.
Audiència
Per elaborar un informe s'ha de tenir en compte l'audiència. Hem d'aconseguir crear una sensacióinterior d'empatia comunicativa vers les persones destinatàries del nostre informe. En cap moment del procés es pot perdre de vista aquest punt, aquesta sensació.
Abans de redactar un document cal preguntar-se quins coneixements té el destinatari o la destinatària sobre el tema escollit i quins són els seus interessos. Segons les respostes obtingudes caldrà decidir tot seguit quina informació s'hauràd'explicar en detall i quina altra s'haurà de deixar de banda. El tipus de relació que s'estableix entre la persona que redacta l'informe i el destinatari (o els destinataris) determinarà també el grau de formalitat i el tipus de llenguatge que caldrà utilitzar.
Com a regla general, com més informació es tingui del destinatari o la destinatària més fàcil serà establir lligams per aconseguir una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pauta Informe
  • Pauta Informes
  • pauta informe
  • Pauta De Informe
  • Pauta Informes
  • pauta de informe
  • Pauta informe
  • Pautes Del Treball A Realitzar Sobre CENTRALS ENERGETIQUES 2n ESO 2014

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS