pautes de comunicació

Páginas: 3 (608 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2013
C5- PAUTES BÀSIQUES I SISTEMES ALTERNATIUS DE COMUNICACIÓ
Activitat 22. Anàlisi d’un text “El discurso del presidente” de Oliver Sacks
PREGUNTES:
1- En la situación comunicativa que descriu delgrup de persones mirant per televisió el discurs del president identifica’n els següents elements de la comunicación.
-Emissor: El president
- Receptor: Pacients del pavelló d’afàcia.
-Canal:Visual, (televisió)
-Interferències: Interferències atencionals a causa de les diferents patologies dels pacients.
-Interpretació: La interpretació que fan els pacients del discurs del presidents, éscontraria al que aquest verbalitza. Els pacients interpreten el missatge corporal i expressiu del president i no les seves paraules.
2- En relació al text d’Oliver Sacks i fent referència a lespatologies que comenta i als seus símptomes, explica en que consisteix la comunicació verbal, la comunicació paraverbal i la comunicació no verbal.
Comunicació Verbal
La comunicació verbal és el procéscomunicatiu que utilitza un codi lingüístic i per tant tot aquell procés comunicatiu vehiculitzat per una llengua, siguin oral o escrita.
El llenguatge és una de les màximes manifestacions deldesenvolupament cognitiu simbòlic de l’home i determina el desenvolupament individual i social. Però per a que aparegui el llenguatge és necessària la comunicació i el pensament. La comunicació verbal ésusada per a comunicar idees o donar informació, sobre fets personal o no, opinions i actituds, descriure o expressar sentiments, acords o desacords, fer preguntes, donar o demanar informació, raonar iargumentar. Les paraules que s’utilitzen depenen del tema de discussió, de la situació, dels paper dels interlocutors en la situació i dels objectius que es pretén arribar a assolir.
Darrera de cadaproducció verbal hi ha una intenció comunicativa que es troba en un primer nivell preverbal on es planifica el missatge on es seleccionen els elements que formaran la proposició i s’ordenaran segons...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comunicacio
  • COMUNICACIÓ
  • Pauta
  • Pauta
  • Pauta
  • Pauta
  • pautas
  • 15 PAUTAS PARA LA COMUNICACI N CORPORATIVA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS