Pavelló de Montgat

Páginas: 3 (724 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2014
Pavelló de Montgat – Moisés Gallego
Font: http://arquitectures234.blogspot.com.es/2012/04/gallegofernandez-i-riera-gutierrez.htmlObra conjunta de dues ex-parelles arquitectòniques -avui jaseparades- formades per Moisés Gallego i  HYPERLINK "http://www.francfernandez.es/" \t "_blank" Franc Fernández, i per Pere Riera i Josep Mª Gutiérrez.De nou, el projecte es pot interpretar quasiíntegrament mitjançant la secció: 1) l'edifici s'adapta perfectament a la forta pendent del solar, 2) un carrer central el divideix en dues parts i hi dóna accés, 3) l'escola es situa a la part alta, i té un pismés sobre el nivell de l'entrada, 4) el pavelló, extremadament baixet al carrer, té la pista un nivell per sota d'aquest, 5) un gran finestral obre la pista al mar.Hi ha altres tres punts rellevantsen l'anàlisi d'aquesta obra: a) la magnífica estructura porticada de formigó que controla tota la composició de les façanes, b) les encavallades situades a l'exterior de la coberta alleugerint molt elvolum real de l'edifici i c) el gran finestral a est protegit amb lames horitzontals.
Font: http://rga.cat/ca/projectes/esport/complex-esportiu-municipal-i-escola-p%C3%BAblica/Complex escolar iesportiu situat en un amfiteatre natural de topografia esglaonada i amb una visió excepcional de l’horitzó marítim. El pavelló esportiu redueix el seu volum en disposar l’estructura metàl·lica al’exterior del pla de coberta de manera que, des de la primera planta de l’escola posterior, es gaudeixi de la visió del mar. Barres paral·leles edificades que configuren el carrer d’accés. L’espai de la salaesportiva s’aixopluga a redós d’un gran marc-finestra per on flueix, filtrat per un gran brise-soleil, tot el paisatge marítim. Arquitectura geològica, gairebé a la manera egípcia, amb una fortaimplicació amb la mateixa morfologia del lloc.
Font: http://www.tectonica.es/arquitectura/hormigon/in_situ/escuela_y_polideportivo.htmlDos proyectos que fueron encargados por dos instituciones...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pavelló D'Alemanya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS