Pavlov: article 1934

Páginas: 4 (808 palabras) Publicado: 12 de enero de 2011
Treball de historia
Punt 2
Breu explicació del text:
Pavlov neix al 1849. S’especialitza en fisiologia animal en la Universitat de San Petersburg, i l’any 1890 obté una càtedra de fisiologia queli permet desenvolupar el seu treball com a professor en la Acadèmia Militar de Medicina, i com director de la secció de fisiologia al Institut de Medicina Experimental. L’any 1904 li atorguen el Nobelen Medicina pel seu treball sobre la fisiologia dels processos digestius.
Pavlov es considera mecanicista, atomista i ambientalista respecte el comportament, estudia l’activitat psíquica a través deles conductes i descriu a la psicologia com una branca de la fisiologia. És el representant per excel·lència de la psicologia objectivista russa i propulsor del comportamentalisme.
L’article “Eldescubrimiento de los reflejos condicionados”, escrit l’any 1934, resumeix les aportacions sobre els reflexos condicionals de Pavlov.
El primer paràgraf de l’article planteja la problemàtica trobada enl’estudi dels hemisferis cerebrals d’animals per inferir conclusions a nivell psicològic humà. L’ investigació va quedar estancada i els psicòlegs reclamaven més independència disciplinar respecte ala fisiologia.
Per tant, s’havia de trobar algun fenomen psíquic elemental que fos explicat plenament per un procés fisiològic complet. La recerca ha de ser rigorosa, objectiva i basada en els quadresfisiològics (aparició, complicació i desaparició), no pas en la destrucció i excitació artificial.
Aquest fenomen és el “reflex condicional”, que es basa en un reflex que és associat a un fenomenpsíquic elemental. Les vies aferents del reflex tenen el nucli a la medul·la, mentre que les del reflex condicional el tenen als hemisferis cerebrals. També s’observa que pel primer reflex no esnecessita d’experiència prèvia, és conducció simple, en canvi pel reflex condicional es necessari de canvis en les vies de conducció del Sistema Nerviós Central, és a dir d’aprenentatge.
Conclou amb una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pavlov
  • Pavlov
  • Pavlov
  • Pavlov
  • pavlov
  • Pavlov
  • Pavlov
  • Pavlov

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS