Pecho Bueno Pecho Malo

Páginas: 2 (335 palabras) Publicado: 6 de enero de 2013
El Jo és l’intermediari entre els instints i el món real, per adapatar-s’hi 
Introjecció objecte satisfactori s’incorpora a la ment del nadó
projecció experiències o sentiments de frustracióintensa evocats a l’exterior de la persona
Escissió separació d’un tot en objecte ideal que satisfà una necessitat ( el pit que permet la lactància és un “objecte ideal” del tot que comforma la mare)Pit bo es refereix a la idealització de l’objecte que produeix la sensació complaent
Pit dolent objecte on es projecten les males sensacions i les representa
Melanie Klein sosté que l’infant té el“Jo” des del naixement, tot i que rudimentari, i respon als instints bàsics i les forces innates envers el món real. Una força innata segons l’autora és la del retorn a la no-vida, l’instint de la mort,que no pot ser soportat per l’infant i ha de ser evocat a l’exterior, parcialment convertit en agressió. El “Jo” per defensar-se d’aquest instint utilitza diversos mecanismos de defensa:
mitjançantla introjecció l’infant adquireix com a pròpia la satisfacció que obté de les atencions maternes com són la lactància entre d’altres(pit bo). Com es tracta d’una sensació positiva, el “Jo” se sentmillor i guanya seguretat envers l’instint de mort.
Alhora, sensacions negatives com són la privació de les atencions maternes es converteixen en sensacions que ataquen el “Jo” i en resposta(projecció), es projecten a un objecte( pit dolent) al que se li tindrà més hostilitat i será considerat un perseguidor; una ajuda a la pulsió de mort.
L’últim mecanisme de defensa és l’escissió, que comortaque el nadó únicament vegi el pit de la mare com un objecte plaent, en comptes de la mare en la seva unitat.
El mateix passa amb la projecció de les males sensacions cap al pit dolent, que tambés’escindeix i únicament veu el pit dolent envers la totalitat de la persona o l’objecte.
( la mare pot simbolitzar alhora el pit bo( atencions maternes) com el pit dolent ( privació d’atencions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pech
  • Los pech
  • los pech
  • Las Pech
  • Pechan
  • Los Pech
  • Pecha
  • pech

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS