Pedagogia Psicologica Vs Critica

Páginas: 3 (590 palabras) Publicado: 17 de junio de 2012
PEDAGOGIA PSICOLOGICA
Aquesta teoria busca idees en el coneixements que té la psicologia sobre els mecanismes de coneixement humà aprofitant-les i aplicant-les en l’educació.
Des de la psicologiaJ. Bruner (1972) fa una crítica a l’ús que s’està fent de l’escola com a única eina de transmissió cultural sense tenir en compte que donada l’actual complexitat social cal que aquesta tasca siguicompartida, des de aquesta perspectiva es defensa una visió més social de l’educació i proposant altres àmbits capacitats des d’on dur a terme també aquesta transmissió compartint-ne la responsabilitati defensant l’acumulació d’experiències d’aprenentatge per construir el propi coneixement, com diu(Ormrod, J. E: “el aprendizaje se forma construyendo nuestros propios conocimientos desde nuestraspropias experiencias”.
El constructivisme com a model pedagògic ha sigut utilitzat per molts educadors amb la idea de proporcionar a l’educand eines que li permetin per ell mateix resoldre situacionsi problemes. Sobre els coneixements de base que té l’alumne l’educador l’ha d’ajudar a construir-ne de nous i amb significat, sent en tot moment l’educand l’actor del seu aprenentatge. Això donaautonomia a l’educand per tal de prendre les seves pròpies decisions.
Piaget màxim referent constructivista suggereix que a través de processos d’ acomodació i assimilació, els individus construeixen nousconeixements a partir d’experiències.
Per tant l’educand construeix el seus coneixements a través de les seves experiències .
La crítica rebuda des de el postestructuralisme es refereix al’analogia que per una banda propugna idees emancipadores com la pròpia experimentació i per l’altra s’adapta als sistemes educatius.

PEDAGOGIA CRÍTICA
Neix amb la idea de desemmascarar els intentsd’ocultar contradiccions i conflictes que beneficien a certes formes de dominació o grups privilegiats.
Formada per un conjunt de teories i pràctiques que promouen la consciència crítica ,sent l’educador...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pedagogía tradicional vs pedagogía crítica
  • pedagógia critica
  • pedagogia critica
  • pedagogia critica
  • Pedagogia critica
  • Pedagogia critica
  • Pedagogia Critica
  • pedagogias criticas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS