Pedagogia

Páginas: 9 (2020 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2009
1. QUÈ OBSERVAR:

La Mercè és una alumna que estudia primer de batxillerat. És una noia que no té cap tipus de problema a casa, no li falta l’afecte i l’economia dels seus pares és bona. També és una noia molt sociable i a classe manté una bona relació amb els companys. Però, aquest any la situació en que es troba la Mercè a classe es que no està motivada.

El centre educatiu en elqual estudia la Mercè és privat. En aquests tipus de centre l’exigència és més alta per als seus alumnes ja que han de mantenir un prestigi. La Mercè ha començat a suspendre aquest curs, i fins i tot assignatures de lletres que sempre li havien anat bé.

A batxillerat es cursen assignatures que a vegades no tenen cap relació amb la carrera universitària que és vol estudiar. La Mercè vol estudiarpedagogia i al batxillerat no hi ha cap assignatura que hi estigui relacionada, per tant, la Mercè no té cap motivació.

Les classes a batxillerat són bastant teòriques perquè els alumnes ja comencen a ser més grans i se’ls prepara perquè arribin a la universitat. Llavors, la metodologia d’aquestes classes no és molt dinàmica i avorreix als alumnes.

2. A QUI OBSERVAR:

Elsprotagonistes principals d’aquest cas són els mestres, els alumnes, el grup classe i les interaccions entre ells. El professor de literatura espanyola i literatura catalana té la carrera de Magisteri. Amb la Mercè hi manté una molt bona relació personal i parlen molt sobre els seus problemes, però en l’àmbit d’estudi, a l’igual que els altres professors, com que fan les classes molt teòriques i potinteractives, ella s’hi mostra molt poc interès i se la veu desmotivada.

La Mercè està estudiant el primer curs de Batxillerat en un centre educatiu privat, és una bona estudiant des de sempre i en un futur vol fer la carrera de Pedagogia. Últimament no està interessada per cap matèria que dona al institut, ni tant sols per la literatura, que sempre era la que millor se li donava; creu que totaixò que està estudiant no té res a veure amb el que ella es vol dedicar.

Els seus companys de classe sempre han estat uns bons amics i un gran suport per ella. S’aprecien molt a la Mercè, i a la classe s’ajuden uns als altres sempre que sigui necessari. La relació informal entre el professor i l’alumne és molt bona, ja que aquests mestres han vist créixer els seus alumnes perquè és unaLlar d’Infants, una escola de primària i una de secundària a la vegada. Aquesta bona relació entre alumnes i professors ajuda molt a l’hora de fer classe ja que fa que sigui un ambient acollidor i familiar. Els professors però, a l’hora d’impartir les classes ho fan d’una manera molt monòtona i rutinària, mai fan classes pràctiques i interactives.

Les relacions entre els alumnes a l’hora detreballar és diferent. Quan han d’estar en grup són tots molt aplicats, encara que sempre n’hi ha algun que no treballa prou, tot i així es saben combinar bé la feina. A l’hora d’esbarjo tenen entre ells un bon tracte, però es solen dividir en grups d’amics.

Els alumnes de primer de Batxillerat del centre educatiu privat tenen entre setze i disset anys. Al ser una escola privada totstenen un nivell raonable per a la seva edat i entre ells hi ha una bona comunicació i una gran amistat. Els alumnes pensen que els mestres de la seva escola són molt estrictes a l’hora de treballar, encara que com a persones se’ls aprecien molt i els recordaran molt ja que sempre han estat en la mateixa escola, des de la Llar d’Infants fins a acabar el Batxillerat.

Els mestres estan moltcontents de la relació que mantenen els seus alumnes entre ells i afirmen que aquesta relació ajuda moltíssim a classe perquè així hi ha sempre un bon ambient. Creuen que el nivell de classe és mitjanament be, tot i que dels trenta que són n’hi ha tres o quatre que suspenen alguna assignatura i la recuperen al setembre, entre ells la Mercè. Els professors estan satisfets del seu alumnat quan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pedagogia
  • Pedagogia
  • Pedagogia
  • Pedagogía
  • Pedagogia
  • Pedagogia
  • Pedagogia
  • Pedagogia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS