Pedra de tartera

Páginas: 2 (335 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2014
Ressenya
Tema d’aquesta narració de Maria Barbal és La vida de Conxa i com aquesta es veu afectada pels esdeveniments polítics.
Barbal en aquesta producció literària contala vida de Conxa que és una xiqueta que ha d’anar-se’n perquè a la seua en tenen moltes per alimentar, així arriba al poble on viu la seua tia i el seu oncle. Allí coneix aJaume, estan molt enamorats i es casen quan els oncles accedeixen. Anys després la jove té dos filles i un fill amb ell, el qual després de que s’instaure la república,s’afilia a Esquerra Republicana. Això dóna lloc a la mort d’aquest i a la retenció de Conxa i de les seues filles. En soltar-les i tornar a casa, res és com abans sabent que els delpoble els van delatar. Els fills creixen i es casen, a més mor la seua tia, i finalment Conxa se’n va a viure amb el seu fill Mateu a Barcelona, lloc que ella detesta.
Aixímostra els primers anys del segle XX, el llibre va mostrant les diferents etapes de la seua vida, des que se’n va a viure amb la tia, passant per l’enamorament amb Jaume ila seua felicitat amb els fills, etc., fins la soledat i el malestar que sent als últims anys de la seua vida.
En quant a l’estil, la història està narrada en 1ª persona,està narrada per Conxa, la protagonista, tota la narració és com un diari, la protagonista conta els seus records, expressant els seus sentiments. L’ús del narrador el 1ª personaimplica un intenció d’apropar-se al lector.
En el text també es troben moltes dates històriques com el començament de la República o de la Guerra Civil, quan els cosins novan al poble al estiu com cada any. Això aporta a la història realisme, ja que es pot contextualitzar perfectament en un temps determinar, els primers anys del segle XX.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pedra De Tartera
  • Pedra de tartera
  • Pedra De Tartera
  • Pedra de tartera
  • Traball Catala Pedra de tartera
  • Pedra de tartera
  • tartera
  • Pedro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS