Película "Vatel"

Páginas: 6 (1286 palabras) Publicado: 30 de abril de 2014
Vatel

1) Fitxa tècnica.

Títol de la pel·lícula: Vatel
País: França
Personatges: François Vatel, Anne de Montausier, Marques de Lauzun, Gourville, Princep de Compte, Luis XIV i Felipe de Orleans.

2) Resum de la pel·lícula.

La pel·lícula tracta sobre un fet real que va passar temps abans en França.
El protagonista principal, Vatel, ens explica la historia sobre un com va ser la sevavida servint al Príncep Compte, que té una entranya malaltia en el peu, i Lausun. El seu deure és encarregar-se dels preparatius per complaure al Rei de França, Lluis XIV, així el Rei el deixa les seves tropes al marques de Lauzun i començar la guerra contra Holanda.
Quan van aparèixer els invitats especials, Vatel coneix a una bella dona anomenada Anne de Montausier, amb la que comença a tenirpetits sentiments per ella, però també hi havia Lauzun que la utilitzava per tenir relacions, encara que també la utilitzava per donar-li gelosia a Vatel . Anne no es negava, ja que volia entrar a ser part de la Cort.
Vatel comença amb els preparatius dirigint a un grup de persones de totes les edats per dir-lo el que té que fer cadascun sense tenir descans.
El Rei de França arriba i començaels espectacles dirigit per Vatel. El Rei va estar fascinat pels preparatius que Vatel ha fet i demana a un dels seus servents que li porti, però Vatel es resisteix i això provoca que el Rei tingui més misteri.
Un dia el Rei comença a jugar a les cartes, en presència de Anne, amb el Princep i decideix apostar per Vatel i sense tenir el seu consentiment, el Princep accepta i perd. Anne li conta aVatel el que ha passat sobre que el Princep el va vendre al Rei i Vatel s’ofèn.
En el tercer dia, Vatel comença a estressar-se perquè com que era l’últim dia que el Rei es quedava i havia de ser encara més espectacular. Vatel li dóna totes les instruccions als seus cuiners sobre com va ser l’últim festí. Més tard, apareix un greu problema, havia arribat pocs peixos per l’esmorzat i aixòpreocupava molt a Vatel. Tot era un embolic, perquè perquè no volia quedar malament davant del Rei.
Vatel es tanca en una habitació menjant com si fos el seu últim sopar. Després d’acabar de menjar, un ajudant li diu, darrere la porta, que ja han arribat els peixos i que estan salvats.
Finalment Vatel ignorant-lo agafa una espasa i es la clava. Més tard, Anne rep una carta d’ell dient-li que tot estàfet i que volia ser lliure que seguir sent el mestre d’ensenyança.

3) 3.1 Explica brument les característiques de l’absolutisme polític.

Des del punt de vista polític, el rei tenia un poder absolut. La monarquia era de caràcter diví, concentrava tots els poders en la persona del rei i no retia comptes a ningú.
El rei estava auxiliat per unes institucions que l’assessoraven (Consellesd’Estat). Per a alguns afers, també havia de consultar els parlaments (Estats Generals a França o Corts a Espanya).
El Parlament era una institució composta per representants dels tres estaments, que assessoraven el monarca i s’encarregaven d’aprovar nous impostos.

3.2 Quina escena/s creus que reflexa més correctament l’aspecte polític de l’antic Règim? Per què?

Es reflexa quan arriba el Rei i eltracten d’una manera molt superior i amb molt respecte. Per exemple, li fan espectacles i menjars amb una bona presentació.

4) 4.1 Explica les característiques de la Societat de l’antic Règim.

Les característiques principals de la societat de l’Antic Règim era la desigualtat civil: els privilegiats (la noblesa i el clero) i els no privilegiats (l’estat popular o tercer estat).
La noblesa i elclero posseïen la major part de les terres, monopolitzaven tots els càrrecs i estaven exempts del pagament d’impostos, ja que vivia de les rendes de les terres i acumulava grans riqueses, A més, el clero vivia també de les rendes derivades de l’explotació del seu patrimoni territorial. Aquí trobem l’alt clero, que gaudia dels luxes i els privilegiats de la noblesa, i el baix clero, que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pelicula De Vatel
  • ANÁLISIS DE LA PELÍCULA VATEL
  • Vatel (trabajo sobre la película)
  • Análisis de la película Vatel
  • Ensayo
  • Resumen De La Película Vatel
  • Analisis De La Pelicula Vatel Desde Lo Administrativo
  • pelicula vatel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS