pel·lícula pena de mort

Páginas: 6 (1471 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2014


PENA DE MORT

















1.- Investiga quins són els països que encara mantenen la pena de mort i quin nombre de persones cada any moren en execucions legals.
Avui en dia la pena de mort encara està permesa a 91 països, però l’Amnistia Internacional assegura que en l’actualitat tant sols 21 països han dut a terme l’execució ens els darrers anys.
Alguns d’aquestessón: (durant l’any 2011)
-Sudan (7), Somàlia (6), Sudan del Sur (5), Egipte (1)
-Estats Units (43)
- Xina (2000+), Iran (360+), Aràbia Saudita (82), Irak (68), Iemen (41), Corea del Nord (30+), Bangladesh (5); Taiwan (5), Vietnam (5), Afganistan (2), Malàcia (1), Síria (1), Emirats Àrabs Units (1)
-Bielorússia (2)
2.- Busca arguments a favor i en contra de la pena de mort i arriba a unaconclusió argumentada. Busca en la declaració dels drets humans de l’ONU del 1948, especialment en l’apartat de dret a la vida.
Arguments a favor:
Tranquil·litat pel que fa als ciutadans ja que el sentenciat a pena de mort ja no podrà tornar a fer cap tipus de crim.
Mantenir la vida d’un criminal (a la presó) suposa un despesa per part de tots i cadascun dels ciutadans, si aquest mort la seva manutencióés nul·la.
Quan el criminal es porta a judici és molt probable que aquest surti de la presó ja sigui: per error de la demanda, per comprar la seva llibertat o per si el seu defensor és molt intel·ligent.
Arguments en contra:
La mort de l’assassí, violador, delinqüent...no calmarà el dolor dels familiars de la víctima o del afectat.
Tal i com diu l’article 3 de la declaració dels drets humans:Tot individu té dret a la vida, a la llibertat i a la seguretat de la persona.
La mort no hauria d’estar justificada per ningú. Ni pels assassins condemnats, ni per l’església ni pel govern.
La família del sentenciat a mort passarà pel mateix sofriment que els familiars de la víctima.
Conclusió:
La meva conclusió, sens dubte algun, respecte la pena de mort és totalment en contra. Penso queno hi ha res, més inhumà que la violació o l’assassinat, però per aquest mateix motiu, opino que la mort no es mereixedora per ningú.
Hi hauran persones que hauran arribat a fer coses terribles i que sol Déu podrà perdonar, però el dret a la vida es fonamental i com ha tal s’ha de complir, tot i que l’acusat n’hagi fet cas omís d’aquest.
3.- Des del punt de vista religiós quina postura creusque cal tenir amb la pena de mort.
En els darrers anys l’església s’ha vist entre l’esquena i la paret pel que a la pena de mort fa. En un principi es posaven tots d’acord en l’abolició d’aquesta però últimament la religió comença a adoptar diverses postures quan es tracta de casos extrems.
Jo opino que l’església hauria d’aportar una postura totalment en contra de la pena de mort, ja que, quisom nosaltres per jutjar sobre la vida o la mort d’un ésser humà? Tant sols Déu, el mateix qui ens ha regalat la vida, té el poder de treure-nos-la. Així que ningú té cap dret a jugar a ser Déu, i per tant, ningú, té dret a sentenciar a qualsevol persona a mort per molt que l’assassí no hagi tingut ni el més mínim respecte sobre la víctima pel que fa al dret de la vida.
4.- Hi ha referènciescontinues a la pel·lícula a Jesús que també va ser condemnat a pena de mort. Quines semblances i diferències veus entre el cas de Jesús i Matthev Poncelet?
Diferències:
Jesús no va cometre cap delicte, pel contrari, Poncelet va violar a una noia i va matar a un noi.
Jesús mostra serenitat en tot moment ja que té per segur que a després de la mort Déu l’espera. En canvi en el cas de Poncelet,s’observa amb claredat, que el seu estat d’ànim i angoixa canvia constantment.
Semblances:
Els dos acaben morin amb una pau espiritual.
Amb la mort d’aquests dos personatges s’aconsegueix tranquil·litat per part dels adversaris, en el cas de Jesús, i per a la família de la víctima, en el cas de Poncelet.
Els dos van ser condemnats injustament. Perquè tot i que Poncelet hagués comés un crim i una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pena de Mort
  • la pena de mort
  • Pena De Mort
  • pena de mort
  • Pena De Mort
  • La Pena De Mort Etica
  • Pel·licules
  • peli pena de mort, analisis ètic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS