pel la verg

Páginas: 5 (1078 palabras) Publicado: 7 de enero de 2014
Pel·lícula: La vergüenza.
Explica breument l’argument de la pel·lícula.
La vergüenza, és una pel·lícula espanyola de l’any 2010, que explica un dia concret, en la vida d’un matrimoni ( en Pepe i la Lucía), que tenen un fill, en Manu un nen peruà de 8 anys, que van acollir fa tan sols 1 any.
Al principi de la pel·lícula es pot veure com el matrimoni discuteix sobre el fet de explicar-li, a latreballadora social que porta el tema de l’acolliment , la Jimena, els problemes que tenen amb el Manu, aquí veiem dos postures, la del pare que està en capficat a “retornar-ho” ja que pensa que l’infant no s’ha adaptat a ells i ells tampoc al nen i aquesta situació es tradueix en un clima tens i inhòspit, pensa que si no ho fan, amb el temps acabarà amb la relació de la parella; pel contrari laLucía, sembla que tingui mala consciencia i intenta allargar-ho una mica més, intentant convèncer al seu marit per no dir-li res a la Jimena i esperar una mica més a veure si es millora la situació.
Realment, durant tot el matí es van succeint una sèrie de fets que donen pas a una relació confusa, plena de malentesos i desconfiança, on es veu com en Pepe cada cop està més alterar i es vacrispant i mostra una clara falta d’afecte sobre en Manu. Al Pepe se li amuntega el fet de que fan obres al carrer i es queden sense aigua, de que es va deixar la llibreta del Manu a l’altre punta de la ciutat i l’ha d’anar expressament a buscar i de que ha de fer el dinar per la treballadora social, en aquest transcurs també apareix el moment on els seus peixos, que els cuidava en Manu, estan a punt demorir al trencar-se la peixera.
La Rosa, és una dona peruana, que va contractar el matrimoni, perquè en Manu tingues una persona a prop del seu país, que li pogués explicar coses d’allà i cantar-li cançons, actualment treballa fent feines i encàrrecs en la casa i tenint cura del nen. Aquest mateix dia serà l’encarregada de portar al Manu al dentista mentre el matrimoni tenen la conversa amb latreballadora social.
Tot es capgira quan trucant dient que la Jimena no pot anar-hi i va una altra persona en el seu lloc. Aquí la Lucía intenta dialogar amb el seu marit per arribar a l’acord de no dir-li res a aquesta persona nova i esperar-se un temps per parlar amb la Jimena, ja que com ella no vol saber res del tema li diu que sigui ell el que ho plantegi perquè ella no està gens d’acord. Lanova treballadora social els indica que necessita estudiar de nou el seu expedient, ja que ells van demanar una adopció i no sap si són adequats per efectuar-la.
La Rosa , mentrestant, s’emporta al Manu a casa seva, on viu amb una altra dona. Al Manu li diu que coneix la seva mare i que podrà parlar amb ella, tot i que no l’explica la veritat, que ella és la seva mare, i que va perdre la sevacustòdia per causa del seu alcoholisme. La Rosa, li explica a la seva companya de pis que tornarà amb el Manu al seu país , per viure tots dos junts.
En aquells moments el matrimoni, va contestant les diverses preguntes que els hi fa la nova treballadora social que repassa l’expedient i apareixen diverses mentides que s’havien dit o coses que havien ocultat, com el fet de que ella encara que teniaproblemes ginecològics es va quedar embarassada i ho va perdre a causa de l’excés de treball.
Finalment es replantegen la seva relació, són sincers amb ells mateixos i amb la parella i acaben adonant-se que els dos desitgen adoptar al Manu, sempre que l'assistent social informi favorablement.
Finalment la Rosa es replanteja la seva decisió i s’adona que encara no està en condicions de poder cuidardel seu fill.


Personatges principals i característiques.
Pepe:
Lucía:
Manu:
Rosa:
Irene:
Ester:
Ha canviat la teva opinió i/o percepció del tema “retornar” els infants adoptats quan sorgeixen dificultats després de veure la pel·lícula? Perquè?
Valoració personal.

1. CARACTERÍSTIQUES DE PERSONALITAT DE PEPE.
Pepe és un personatge bastant peculiar, que penso que a l'hora de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • verga con pelos
  • Pela La Verga
  • QUE TE PELE LA VERGA
  • melo pela vergas
  • mi verga pelada
  • me pela la verga
  • Verga
  • La verga

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS