Peli

Páginas: 2 (425 palabras) Publicado: 3 de abril de 2011
Moisés (Momo) és un noi de 13 anys, té molts complexos i molta falta d'afecte: la seva mare el va abandonar quan era petit i el seu pare sempre li compara amb el seu germà gran imaginari Popol. Liagrada parlar amb el senyor Ibrahim perquè l'escolta, li comprèn i li dóna consells. No veu el seu pare com una figura exemplar que hagi de seguir i, tanmateix, veu el senyor Ibrahim com un pare. Momoés jueu però tot i així no està segur del que vol dir ser jueu ni del que és la seva religió, només pensa que ser jueu és una cosa que li impedeix ser una altra cosa diferent, fins que s'interessa perl'Alcorà del senyor Ibrahim. Aquí és quan considera que potser no és jueu, sinó musulmà. Gràcies al senyor Ibrahim s'adona que no només Popol pot sentir-se estimat: ell també.

El pare de Momo. Ésjueu i advocat. A perdut la fe en Déu i és una persona insegura i falta d'afecte. La seva dona el va abandonar, mai la va voler, només es va casar amb ell per sortir de casa i tenir independència. Elsseus pares van morir a mans dels nazis. Penso que això li va afectar molt psicològicament: mai va tenir l'oportunitat que li volguessin i això es va transmetre a Moisès. Aquesta falta d'afectivitat ésrecíproca. Per suplir, crea un primogènit imaginari, el seu fill ideal, que sí que li dóna afecte i del qual sí que està orgullós. Qui ho acomiadin del treball el porta a l'autèntica desesperació.Sense feina, sense pares, sense dona i amb un fill a qui no sap estimar i que no l'estima, se'n va de casa seva i, al poc temps, es tira a les vies del tren.

El senyor Ibrahim és un musulmà vell itranquil, coneix molt bé el que posa en el seu Alcorà i és una persona que sempre intenta ser feliç. És molt savi i coneix bé el món. Viu sol a París, és vidu i quan coneix a Momo li va transmetent laseva saviesa, el tracta com a un fill, fins i tot quan mor el pare del noi l'adopta, doncs veu en Moisès el fill que mai va tenir. Li ensenya moltes coses, viatgen junts i li vol portar al seu poble...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • peli
  • peli
  • PELI
  • Peli
  • peli
  • peli
  • PELI
  • peli

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS