peli

Páginas: 5 (1149 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2013


Resumen Pel·lícula
La pel·lícula comença en el present amb un ancià que viu amb la seva néta, la seva néta comença a descobrir: velles cartes, retalls de diari i altres documents (de tot això es basa en la Guerra Civil Espanyola).
El 1936 a Espanya després de vèncer en les eleccions generals de febrer, la coalició socialista i republicana conjuntament amb altres partits d'esquerra vanproposar una sèrie de reformes democràtiques organitzats per sindicats i partits polítics van sortir a lluitar pels seus drets democràtics i contra els feixistes.
David després d'escoltar una xerrada sobre el que passa a Espanya decideix deixar la seva novia Kitty per anar-hi i ajudar. Va aconseguir anar fins a Marsella en vaixell amagat gràcies a un mariner des va aconseguir que uns camioners liportessin fins a la frontera per després passar els Pirineus caminant i després agafar un tren on es va trobar a altres estrangers que anaven també per lluitar per la República, un d'ells li comença a parlar una mica sobre el POUM (Partit Obrer d'Unificació Marxista) quan arriben els comencen a ensenyar ordre i disciplina, després envien a un grup a les muntanyes amb altres companys i en el viatgecadascú va explicant un breu relat de la seva història.
En el POUM tot es vota i elegeixen els seus oficials; cobren tots 10 pessetes diàries que les guarden per quan tinguin permís i els donen un paquet de tabac al dia, encara que no està en una brigada comunista com volia des d'un principi li és indiferent perquè tots lluiten per la mateixa causa.
David a una de les seves cartes a kitty li enviafotos perquè es faci la idea del fred que fa, li explica que Cugan és una mica salvatge: és el primer a marxar i l'últim a tornar, encara que sap el que fa s'arrisca massa , la seva novia és Blanca qui té molt caràcter i molt llesta. Compte que el pitjor de ser-hi és que no fan res sempre parlen i discuteixen de política, les coses comencen a escalfar-se: l'endemà atacaran un poble en mans defeixistes per alliberar-ho, hi mor un altre Cugan al sortir del seu amagatall per agafar més munició que David li negava ja que es disposava a disparar a dues dones que els feixistes havien agafat com a ostatges, es veu també que afusellen un capellà per disparar des de la torre de l'Església als milicians i per delatar a cinc anarquistes que van ser assassinats per culpa d'aquest, una dona compteque li han rapat el cap perquè el seu marit era milicià, David va a explicar-li a Blanca que ha passat per consolar-la i demanar-li perdó tot i que aquesta li diu que no és culpa seva, més tard enterren Cugan i canten una cançó republicana; més tard es reuneixen amb els veïns del poble per decidir si cal col·lectivitzar o no. Passen a la votació i democràticament decideixen col·lectivitzar lesterres.

L'endemà o als pocs dies, quan han tornat al capdavant, Vidal els comunica que han d'anar a la Comandància a una reunió molt important per discutir sobre la integració del POUM en l'exèrcit popular comunista, diuen que ja no volen més milícies perquè volen agrupar-se, és a dir que si ens neguem ens retenen les armes, però d'altra banda Bernard diu que la disciplina i la salutació enterral'esperit comunista, al final voten per majoria absoluta que si.
A David li explota una escopeta al braç mentre li ensenya a uns joves a usar una arma i li van portar a Barcelona a l'hospital, Blanca li dóna una adreça d'un hostal que solen usar els del POUM perquè vagi quan surti de l'hospital , quan va a la pensió després es troba a Blanca que ha demanat permís per donar-li una sorpresa i fer-licompanyia, parlen una mica del que passa al POUM i Blanca li explica que les dones no poden agafar armes només conduir camions, cuinar o ser infermeres. Quan Blanca va a buscar llumins, veu un uniforme i s'adona que David a allistat en l'exèrcit popular, discuteixen sobre això perquè ella no està d'acord i Blanca decideix marxar de nou al capdavant.
David compte la situació a la ciutat: hi ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • peli
  • peli
  • PELI
  • Peli
  • peli
  • peli
  • PELI
  • peli

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS