peliculas

Páginas: 5 (1102 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2013
Argument de La Delgada Linea Roja.
"La Delgada Linea Roja" ens descriu concretament el deteriorament moral i les conseqüències psicològiques que van patir els soldats americans a la batalla de Guadalcanal ocorreguda durant la II Guerra Mundial.
La pelicula ens situa en una illa del mig orient, on observem a dos soldats americans (Witt i el seu company Charlie) convivint amb una tribu autòctonadel lloc. La pau viscuda per aquests soldats al costat d'aquesta tribu, es veu tràgicament apagada quan són capturats pels seus superiors de l'exèrcit, a causa que ells no es trobaven complint amb el seu deure. Posteriorment ens traslladem a un vaixell on els oficials americans planifiquen l'atac contra les tropes japoneses. A l'interior d'aquest vaixell els soldats viuen tensos moments en saberque en poques hores començarà l'atac. Diferents sentiments són viscuts per part dels soldats, alguns cauen en profundes depressions, altres recorden les seves dones però tots es veuen envaïts per un gran temor. El trajecte del vaixell fins a l'illa és viscut amb por i incertesa per part dels soldats. La tropa una vegada a l'illa comença el trajecte cap al lloc d'atac, on els soldats es replantegenel per que de la guerra, inspirant-se en la natura per obtenir coratge i forces. Mentre els soldats es dirigeixen al turó, lloc on es desenvoluparà l'atac, podem veure a Witt ajudant als soldats ferits, demostrant una gran solidaritat cap a les seves parelles. El comandant Gordon Tall planifica l'atac al turó organitzant a les tropes en la seva posició d'atac. El capità James Staros està a càrrecde la companyia C, i al notar que les ordres de Tall són realment arriscades, tracta de persuadir, cosa que no aconsegueix. Durant el trajecte al turó, Staros es veu afectat per una certa por, la por de trair als seus homes, pel que prega a Déu que no passi.
Comença l'atac ... els japonesos posseeixen una ubicació estratègica pel que els soldats americans es veuen massacrats amb una rapidesaesgarrifosa. A més de la por que els envaeix, els soldats es veuen afectats per la mort dels seus companys, però són conscients que això és una guerra i tots poden trobar la mort en qualsevol moment. El sergent Edward Welsh mostra la seva faceta humana, arriscant la seva vida ajudant un soldat ferit, cal destacar que ell va ser qui va capturar a Witt i Charlie a l'inici del film. L'atac japonès ésabassegador, pel que el comandant Tall ordena un atac frontal, davant aquesta ordre el capità Staros es refusa ja que considera que aquesta ordre posa en perill als seus homes. Finalment Tall accepta la petició de Staros que consisteix en vorejar el turó per efectuar un atac lateral. Quatre soldats (entre ells Bell, que té constants records de la seva dona, de fet aquesta és la raó que el porta alluitar i sortir amb vida per poder tornar a estar amb ella) són enviats per efectuar l'atac lateral, el qual té conseqüències victorioses. Després d'una batalla intensa on tant americans com japonesos es troben cara a cara amb la mort, els soldats americans aconsegueixen neutralitzar les tropes japoneses del turó. Posteriorment el batalló americà irromp en un llogaret japonesa crivellant a tots elsseus habitants mitjançant l'ús de granades i bales, incendiant les barraques i prenent ostatges. En aquest atac podem observar certes conductes inhumanes per part dels soldats americans, ja que alguns d'ells mostren plaer al torturar i matar als seus enemics. Després d'aquest atac Tall dóna de baixa a Staros dient-li que té el cor massa tou per estar en una guerra.

Posteriorment Tall atorga albatalló una setmana de descans a retribució a la victòria aconseguida en la presa del turó. Aquí veiem als soldats riure, relaxar-se, beure alcohol i desconnectar, encara que sigui per moments del malson en què estan embolicats. Staros s'acomiada dels seus homes els quals li agraeixen per la maniobra del turó i per tenir cura de les seves vides en tot moment. Tot i la setmana de descans cada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pelicula
  • Peliculas
  • Peliculas
  • Peliculas
  • Peliculas
  • Peliculas
  • Peliculas
  • Película

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS