pelucas

Páginas: 5 (1147 palabras) Publicado: 9 de junio de 2014
PERRUQUES
Unes de les alternatives més freqüents davant de la caiguda del cabell es el ús de les perruques. La seva ajuda es a nivell estètic, pues un canvi de la nostra imatge sense que nosaltres el desitgem pot arrastrar bastant problemes psicològics.
Si ja tenim clar que es va a utilitzar una perruca, es deu realitzar una sèrie de plantejament:
Pot ser un canvi de imatge.
O simplement lautilitzem per a mantindre la imatge que es tenia.
Una vegada decidida la imatge que mostrarem, es té que sospesar alguns factors; un pot ser el tipus de perruca que volem utilitzar(hi ha perruques fetes per a homes, dones,amb cabell humà, d fibra, pot ser total, mitja perruca o postissos, estar feta a mà o a màquina. Aquests factors són els que determinaran el cost de la perruca.
TIPUS DEPERRUQUES
Hi han varius tipus de perruques: depenen de la mida, masculines, artesanals, semi-artesanals, fetes a màquina i naturals.
Depenen de la mida
Mitges perruques: Serveixen per afegir cabell en una zona concreta del cap o per a un pentinat en concret. Es poden subjectar mediant adhesiu o combinant amb el mateix cabell per a donar sensació de cabell més llarg.
Perruques totals: Es realitzensobre una malla elàstica a la qual es va injectant(injertando) els cabells, normalment aquest procés es fa a mà. Han de ser denses, la zona frontal, es realitza sobre uns teixits de tul simulant la pell i que es poden maquillar.
Perruquers parcials: Solen ser confeccionades a màquina, el cabell es va cosint al voltant d’una base circular i elàstica que més tard es adaptarà al crani. Aquest tipusde perruca és apropiat per aquells clients que volen aportar més cabell al seu, perquè combinant amb el seu cabell queda molt més túpid. No és aconsejable si el nostre client té un cabell gruixut i fort perquè es veurien zones.
Perruques masculines
Normalment es utilitzen per a ocultar la alopècia. Els tupés o postissos,cobreixen part del cap però hi ha que anar amb molt de cuidat derealitzar una tallada que una els dos tipus de cabell i que mai es noti un canvi del mateix.
Perruques artesanals
Són d’un cost més elevat, la seva elaboració consisteix en teixir els cabells en petits grups sobre cada quadradet del tul, tenint en compte la direcció del cabell. També es realitzen postissos a mà, solen ser més sòlids i s’adapten millor al treball que es va a realitzar.
Perruques amàquina
El seu cost és més econòmic, solen ser realitzades de forma molt mecànica i estandar. Són ideals per a clientes que volen canvis ràpids i variats.
Perruques semi-artesanals
Es realitzen amb cabells sintètics que es fabriquen amb fibra acrílica i cuyo objectiu es parèixer naturals. El avantatge és que aquestes fibres al humitejar-se tornen a la seva forma inicial, demés no absorbeixen elsolors, ni les afecten la humitat. Normalment es fabriquen amb nylon, kanecalon o dynel.

Perruques naturals
Es realitzen amb cabells reals que poden ser humans o de animals, angora(perruca segle XVII o XVIII), cavall(perruques de jutges i funcionaris britànics), yak( per a bigotis, barbes i patilles) u oveja, aquest permet una gran varietat de textures ja que cada una té una forma diferent inclúscada cavall humà dependrà de la ètnia.
Cabell europeu: flexible i brillant però tractat químicament, és escàs i preu elevat.
Cabell indi i asiàtic: són més gruixuts i es solen processar per a reduir-los.
Avantatges i inconvenients de les perruques de cabell natural.
Avantatges
Inconvenients
El seu aspecte sempre serà més desordenat i natural.
La seva duració en el temps es major.
El seucuidat i manteniment és el mateix que el del cabell natural propi, per lo que el client ja està més familiaritzat.
Es pot rentar, marcar, tenyir...
Canvien de forma amb el clima, al igual que el cabell propi.
Sempre es deuen pentinar desprès de cada rentat perden el canvi de forma temporal que es els haiguen realitzat.
Els colors es aclareixen amb el rentat.
Al pentinar-les amb el raspall,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Peluca
  • el peluca
  • Peluca
  • el peluca sape
  • pico con peluca
  • el coraje de pelucas
  • La Peluca
  • el fabricador de pelucas "reflexión"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS