Pena De Mort

Páginas: 2 (475 palabras) Publicado: 19 de junio de 2012
Pena de mort
El racisme va constituir la justificació per implantar el sistema esclavista. La ciència considera que dins l'espècie humana no existeixen les races. De fet, el terme ”raça” és unacreació humana que pretén justificar certes desigualtats en funció de les diferències físiques externes. Els membres d'un grup ètnic es veuen a si mateixos culturalment diferents d'altres grups de lasocietat, i són percebuts pels altres d'igual manera. Aquestes diferències poden provenir del color de la pell, de la llengua que parlen, de la seva història, de la religió, etc.

Sens dubte, la pena demort és la sanció més greu i antiga de la història. Segurament per això, és la que ha produït, i segueix fent-ho en l'actualitat, un major debat o discussió. Aquest caràcter de conflictiu, és degut,també, a que aquesta sanció, comporta una manera de veure la societat i, en particular a l'individu, especialment el subjecte delinqüent. Així, en el debat, es veuen implicades moltes disciplines,etiquetades amb el nom de Ciències socials, que van des de la sociologia a la criminologia, passant per la política, la filosofia i el dret entre d'altres. També és evident, que la religió, tot i no seruna d'aquestes disciplines, també es veu implicada, ja que la religió també dóna una visió del món i de les persones.

Al llarg de la història la pena de mort ha estat la pena per excel·lència. Elsclients que han tingut el poder en les diferents èpoques i cultures han trobat en ella un instrument determinant per imposar el seu model social, o per perpetuar, obertament i sense embuts, els seuspropis privilegis.
Els reis, els sacerdots de les diferents religions, les cúpules dirigents de qualsevol societat, sempre han reivindicat de forma unànime, fins a temps molt recents, l'exercicilegítim, en determinades circumstàncies, de la màxima violència contra els seus súbdits: la pena de mort.

Per reforçar la seva autoritat, no s'han limitat només a l'execució física d'aquells que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pel·lícula pena de mort
  • la pena de mort
  • Pena De Mort
  • pena de mort
  • La Pena De Mort Etica
  • peli pena de mort, analisis ètic
  • Reinserció dels presos o pena de mort
  • La mort

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS