pena de mort

Páginas: 2 (351 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2015
Pena de mort
Hi han diverses raons a favor de la pena de mort:
1) Raó de Justícia: aquesta idea és sustenta per una banda, per fonamentacions religioses, la màxima expressió es troba en l'AnticTestament que diu "Vida per vida, ull per ull, dent per dent".
Aquestes teories es basen en la llibertat i igualtat naturals de tots els homes. Per tant, quan un home comet un delicte, s'ha deretribuir l'autor del delicte amb una pena equivalent al mal que ha ocasionat.

2) Utilitat Social: es basen en la idea de crear certes contramotivaciones en els transgressors potencials. És a dir, dotenla pena d'un caràcter dissuasori i intimidatòria. Sens dubte, si l'individu és racional, i fa un balanç sobre els avantatges i desavantatges de cometre un crim, la pena de mort, evitaria que el crimtingués cap benefici.

3) Exercici de la legítima defensa: aquesta argumentació es basa en la idea que el subjecte, víctima del delicte, no ha pogut exercir el seu dret a la Legítima defensa, i pertant, és la societat qui ha de portar-la a terme. La pena de mort, seria doncs, un assassinat en legítima defensa.

4) Por a la fuga o la reincidència: aquest sentiment de pànic i por, comporta,donar suport a la pena de mort, ja que si el subjecte delinqüent aconseguís escapar del control penitenciari, podria cometre els mateixos delictes. De fet si el delinqüent pateix d'algun tipus depatologia. Això suposava, que no era possible la resocialització d'aquest delinqüent, i per tant, l'única política criminal viable era l'eliminació del subjecte.

5) No hi ha risc de sentenciar a uninnocent: l'existència de garanties jurídiques, com ara les apel·lacions, la revisió obligatòria de la sentència de mort, etc ..., impedeix que només es condemni als culpables reals dels fets delictius. Noexisteix doncs, risc d'errors.

6) Costos econòmics: Els partidaris de la pena de mort sostenen que la pena de mort és, en termes econòmics, més rendible, que les alternatives que es presenten a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pel·lícula pena de mort
  • la pena de mort
  • Pena De Mort
  • Pena De Mort
  • La Pena De Mort Etica
  • peli pena de mort, analisis ètic
  • Reinserció dels presos o pena de mort
  • La mort

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS