Penicilina

Páginas: 2 (404 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2012
QUÈ ÉS LA PENICIL·LINA?
La penicil·lina és un antibiòtic del grup dels betalactàmics utilitzats profusament en el tractament d'infeccions provocades per eubacteris que hi són sensibles. El seuorigen es troba en un fong denominat Penicillum notatum. Com antibiòtic, la penicil·lina mata bacteris i impedeix que aquestes continuïn amb el seu creixement, però, només té el poder de combatre a aquellsmicroorganismes patògens que es troben en creixement i multiplicació, i no a aquells que encara es troben en estat latent.
La penicil·lina és capaç de combatre efectivament als bacteris responsablesde causar nombroses malalties, entre les quals podem trobar els pneumococs, els estreptococs, els gonococs, els meningococs, el clostridium tetani i l'espiroqueta. Els dos últims són els responsablesde causar tètanus i sífilis, respectivament.
Alexander Flemming, que juntament amb altres científics metges Ernst Boris Chain i Howard Walter Florey (que crearen un mètode per produir en massaaquest fàrmac) van obtenir el premi Nobel de medicina el 1945 gràcies a l'importantíssim aportació que va significar per a la medicina. El descobriment de la penicil·lina va passar d'una manera una micacasual i va ser relatada pel propi Flemming que en el matí del 28 de setembre de 1928 es trobava estudiant cultius de bacteris al soterrani del laboratori de l'Hospital St. Mary, a Londres.
En general,quan a un pacient se li administra la penicil·lina no són molts els riscos que corre, però, si es presenta algun tipus de complicació, aquesta podria resultar ser bastant severa.
Entre els perillsmés greus estan les reaccions anafilàctiques, que en altres paraules es tracta d'una forta i perillosa reacció al·lèrgica a aquest antibiòtic. Si es manifesta aquest tipus d'al·lèrgia a lapenicil·lina, és molt probable que el pacient tingui reaccions similars amb tot el conjunt de fàrmacs d'aquest tipus. No obstant això, les conseqüències de la reacció al·lèrgica són molt més tènues si la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Penicilinas
  • Penicilina
  • PENICILINA
  • penicilina
  • Penicilinas
  • La penicilina
  • PENICILINA
  • PENICILINA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS