Pensament contemporani

Páginas: 3 (519 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2013
L’antic règim era estamental, ja que es dividia per estaments. Tenia forma piramidal, perquè el poder estava en mans de molts pocs.
Molts historiadors han tatxat l’edat mitjana com edat obscura.Degut a : la credulitat, la no comprovació de les coses. La gent creia a l’altre gent per l’autoritat que tenien. Hi havia un estancament de estaments, ja que no odies anar d’un a l’altre. L’èpocamedieval comença a desaparèixer amb quatre fets:
1- Hi ha gent, sobretot de la ciutat que sent gran admiració per els autors Grecs, Llatins. Per tant es creen idees noves, filosofies...
2- Luter volreformar l’església Vol que tothom llegeixi la bíblia i així pugui tothom trobar el seu Déu.
3- Invenció de la impremta. S’abarateix el cost dels llibres, poden arribar a més gent. Hi ha més llibres, pertant més interès per llegir i escriure.
4- Descobriment d’Amèrica, aporta una nova visió del món. Una visió de l’univers totalment diferent. Entre els descobridors i Galileu diuen que la terra ésrodona, que no és el centre de l’univers i que gira al voltant del sol. Per tant hi ha un gran canvi de mentalitat.
En l’edat mitjana és produeix un art, una literatura, una música molt interessant.La modernitat comença amb la independència EUA i la revolució francesa. Fins aquest moment la modernitat és de pocs.
Paraula modern ve del llatí modus i vol dir recentment.
En l’actualitat elterme modern va des de 1780 a 1980. Després ves la post-modernitat. Lipodesky n’anomena Hiper-modernitat.
La revolució científica comporta un trencament en la història. Es pot considerar que en lahistòria hi ha hagut dos trencaments, un amb el neolític amb l’aparició de les ciutats i l’altre la revolució científica.
L’home canvia perquè no pot prescindir de la ciència. La revolució científicava portar a la industrial. A Anglaterra a finals del segle XVIII s’estableix una reforma en el tractament de la terra, la transformació agrària. La terra produeix molt més. Per tant hi ha un augment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • historia del pensament contemporani
  • El pensament contemporani
  • història del pensament contemporani
  • pensament
  • Pensament
  • corrents de pensament
  • historia del pensament
  • PENSAMENTO Y LENGUAJE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS