Pensamiento

Páginas: 9 (2080 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2011
Preguntes de reflexió.

Pregunta reflexió Tema 1.

Sofia es trobava preparant els exàmens de final de curs i la convocatòria estava sent dura. Ja havia fet tres que, per cert, havien eixit prou bé. No obstant, encara quedaven altres tres i es veia justa de temps i molt cansada. De sobte un dia, li telefona la seva amiga Kati (argentina), molt assustada, dient-li que se n’ha anat de casaperquè ha tingut una forta discussió amb el seu nuvi i a aquest se li ha anat la mà. Kati no té família a València ni molts amics, doncs tampoc fa molt que ha aplegat a Espanya. No obstant, amb Sofia havia connectat des del primer moment i es porten molt bé:
• Com reaccionaria Sofia en aquesta situació?

• Com es podria etiquetar la possible situació de Sofia? Justifica la teua resposta.Davant aquesta situació, pense que Sofia ajudarà a la seva amiga encara que tinga que estudiar. Pot dedicar el seu temps exclusivament a cuidar-la o dedicar un temps a l’amiga i un temps a l’estudi.

Al contrari del que digueren a classe, pense que en els dos casos es tractaria d’una conducta altruista . A classe varen argumentar que en la segona situació , dedicar un temps a l’amiga i un tempsa l’estudi, era una conducta prosocial per que Sofia pensa en el propi benefici, però pel que a mi respecta en cap dels dos casos està obtenint res a canvi de realitzar la conducta d’ajuda. Realitzar una conducta altruista significa tindre una motivació altruista sense obtindre res, i tant si distribueix el seu temps com si no ho fa esta realitzant una conducta altruista.

Pregunta reflexió Tema2.

“Entenent que els psicòpates són capaços de posar-se cognitivament en la situació de l'altre però no a nivell emocional. Són capaços de realitzar conductes altruistes? I prosocials?”
Tenint en compte que les conductes altruistes requereixen una motivació altruista , sense obtindre cap cosa a canvi,i que un psicòpata sols actúa per a obtindre algo , una conducta altruista no son capaços derealitzar-la. Poden comprendre el per que la gent es altruista, però no te el desig del benestar per un altra persona.

Per l’altre costat, les conductes prosocials sí poden realitzar-les ja que aquestes no impliquen una motivació altruista sempre. Així ens podem trobar que realitza conductes prosocials per que les ha aprés , o per a obtindre algo a canvi d’aquesta conducta.

Pregunta reflexióTema 3.

Joan fa temps que desitja una bicicleta,constantment insisteix als seus pares perquè li la compren, però aquests no accedeixen ja que Joan es prou malgastador amb els seus diners . Un dia caminant pel carrer, abserva com un noi entra en un establiment deixant la seva bici sense lligar fira d’aquest. Joan observa que el noi està desprevingut i decideix robar-li la bicicleta i sortirfugint amb ella.
Podríem dir que hi ha una deficiència al component:
a)Judici moral.
b)Motivació moral.
c)Sensibilitat moral.
d)Caràcter moral.
Joan presentaria una deficiència  al component de judici moral. Al robar-li la bicicleta a una altra persona no esta valorant les conseqüències d’aquest acte en el altre xiquet al que li ha furtat la bici.
Per tant , posar-se en la pell de l’altre esuna forma de fer un judici moral i Joan ha pensat sols en el seu propi be i no ha plantejat que això pot provocar conseqüències negatives en una altra persona.

Pregunta reflexió Tema 4.

Laura és una estudiant de últim curs de Psicologia. Un dia qualsevol, viatjant cap a la facultat junt amb la seva amiga Marta, un viatger va xafar el peu d’una dona al tractar d’accedir al vagó i va continuarcaminant sense disculpar-se fins que va trobar un seient lliure. Laura va comentar que l’actitud del xic no era la correcta i es deuria d´ haver disculpat. Marta va pensar que potser el xic no es va adonar i per això no va demanar perdó.
· Quin tipus de pensament o pensaments estarien presenten aquest succés? Causal, alternatiu, conseqüencial, mitjos- fi o de perspectiva?

Davant aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pensamiento
  • Pensamientos
  • Pensamiento
  • Pensamientos
  • Pensamientos
  • Pensamientos
  • pensamiento
  • PENSAMIENTOS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS