Pensar como especie - ramon folch

Páginas: 2 (277 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2012
COMENTARI DE TEXT: Pensar com a espècie ( Ramón Folch )

Es difícil aconseguir una autoritat planetaria ja que els grups humans som massa diferents ( tant culturalment,lingüísticament...). Això ho podem veure en les dificultats que ja te l'Unió Europea, encara tratant-se de un nivell continental.
Encara que no tenim aquesa autoritatplanetaria, els problemes de caràcter global són cada vegada més freqüents, com el canvi climàtic. Encara que compartim una única atmósfera no hem estat capaços de aturar-ho. Aquí demostram que no pensam com a espècia, sinó com a grups culturals parcials, i encara sent la única espècie que s'aprofita de totes les altres, utilitza tots elsrecursos planetaris amb tècniques lingüístiques i amb la capacitat de reflexionar no podem arribar a tenir una bona convivència ni arreglar problemes de caràcter global.Mirant-ho així podem dir que som una espècie de plaga : creixem de manera ràpida i incontrolada, resistim als mecanismes de defensa de els altres, ens em expandit per totarreu destruïnt a on anam y deixant residus y encara així ens em cavat la pròpia fosa.
Si començàsim a pensar com a espècie voriem que s'hauria de frenar el boomdemogràfic, baixar la gran demanda d'energia fòssil i redistribuir els recursos econòmics, però obviament no ho farem, perque el nostro pensament es basa en nosaltre mateixos.
Peròsi aquesta manera de pensar no canvia, les lleis ecològiques ons ho pagaran ja que la vida a la terra no hi perilla perquè ha tingut atmosferas ocidants, amb climes moltdiferentes, amb diferents temeperatures y altres paisatges, els únics que correm el perill ( perquè necessitam les condicions existents en aquets moments) som els humans.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • COMO PENSO EL HOMBRE QUE PENSABA
  • ¿Por que pensamos como pensamos?
  • Que Son Las Especias? Como Se Clasifican Las Especias?
  • Como pensamos
  • Como pensarlo
  • Como pensamos
  • como pensar
  • Como pensamos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS