Per que no mo deies?

Páginas: 5 (1069 palabras) Publicado: 24 de enero de 2010
• Alumne: Desirée Casanova Tomàs
• Matèria: Català
• Curs: 2 GA-COM

ÍNDEX

1. Resum del llibre “I per que no m’ho deies??”
2. Descripció dels personatges.
3. Valoració personal.

1. Resum:

La Maria , una noia que viu a Barcelona amb el seu pare, un
dia troba dins un calaix de casa seva, una carta amb una foto on apareix el seu pare, “la ex” del seu pare i el seu presumpte germàgran.
La Maria envia una carta al Daniel, el seu germà que viu a Australia amb la seva mare. Lila escriu amb català i li explica que segurament ells dos son germans.
El David s’apunta a classes de català a la universitat i el seu professor li ajuda a traduir les cartes de la Maria.
Tots dos estan una temporada enviant-se cartes i és fan molt amics, ho pot ser més que amics...
Més tard, elprofessor de la classe de francès, a la que va el Daniel, organitza un viatge a París. El Daniel aprofita el desplaçament per a després anar cap a Barcelona i conèixer a la seva germana.
Queden a l’estació de Sants i junts van cap a casa de la Maria. S’inventen una excusa per a que el Jaume, el pare de la Maria, no sospités qui era el Daniel. Es va canviar el nom i van dir que era un estudiantd’intercanvi entre la universitat de Austràlia i l’Autònoma de Barcelona.
Però en Jaume sen va adonar que el noi era el fill de la Juliet, la seva anterior muller. Ell tenia la mateixa cara que la seva mare i les seves expressions i gestos li recordaven a ella. Però no va dir res.
Durant aquests dies, la relació de la Maria i en Daniel es va fer molt intensa, passaven tot el dia junts amunt i avall.
Undia, el Daniel, va sortir en bici amb el Jaume, ell li va confessar que sabia la veritat, que ell no era en David ( el nom que s’havien inventat) sinó que era en Daniel. El Jaume li va explicar que ell i la seva mare s’havien casat i que van viure a Barcelona. Que per la seva feina, ell, viatjava molt i la seva mare es sentia molt sola. En un d’aquests viatges la Juliet va enganyar en Jaume amb unaltre i com a resultat va néixer el Daniel. Al principi van intentar viure com una família però finalment, la Juliet va tornar amb en Dani cap a Australia. Més tard, el Jaume va conèixer la mare de la Maria i va viure amb ella fins que aquesta va morir.
Després de que el Jaume li contes la veritat, en Daniel li va dir que fos ell qui li expliqués a la Maria que ells dos no eren germans. El Jaumeaixí ho va fer.
Quan la Maria ho va saber es va quedar parada i li va dir a en Daniel que no volia parlar del tema. Durant els dies que quedaven, tots dos van continuar fent activitats per Barcelona com si res haguera passat.
El dia que tocava acomiadar-se va ser molt trist. La Maria no soltava en Daniel.
Dies després de que en Daniel arribés a Australia, la Maria li va escriure una últimacarta en la que li deia que en el moment que ja sabien que no eren germans les coses havien canviat. Fins a aquell moment, les mostres d’amor, aparentment de germans, i el sentiment que tots dos sentien no havia fet sospitar a ningú. Ho veien normal, eren germans. Però els últims dies es sentien intimidats per seu pare. També li va confessar que estava enamorada d’ell però que no volia que li passesel mateix que al seu pare i a la seva mare. Per això li diu que gaudeixi de la vida i de la joventut a Australia i que si algun dia se n’adona que no pot viure sense ella que torni a buscar-la.

2. Descripció dels personatges:
Daniel, un dels dos protagonistes d’aquesta història. És una persona molt ordenada. Es callat tímid i li agrada passejar tot sol mentre pensa. El seu millor amic és elJiang, un noi xinés. Al principi, no suportava a la Helen, una noia que està enamorada d’ell i el persegueix per allà on va, però al viatge que fan a Paris la coneix millor i descobreix que és una gran noia.
Maria, l’altra protagonista principal de la història. Viu amb el seu pare ja que la seva mare va morir. Estudia a La universitat Autònoma de Barcelona. Es una noia divertida i alegre,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Per que no m'ho deies?
  • Per què no m'ho deies?
  • Per qué no m'ho deies
  • Perque No Mo Deies
  • Per Què No M'Ho Deies?
  • Per Què No M'Ho Deies?
  • Per què no m'ho deies
  • C Mo Se Dio La Conquista Del Per

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS