Per Què Estudiar El Valencià

Páginas: 2 (435 palabras) Publicado: 14 de abril de 2012
El valencià és una llengüa amb molta história, que defienix una cultura i un poble que han patit la censura, des de l’absolutisme dels àustries i borbons fins a la dictadura del general franco. Però,gràcies a una sèrie de mesures com el sorgiment de nous escriptors, la posibilitat d’estudiar-ho a l’escola o la seua incorporació a administracions locals i provincials, avui en dia gaudeix d’unagran salut que l’ha fet crèixer i tenir un gran suport dins la nostra societat. A més, perteneix a un grup de llengües minoritàries juntament amb el gallec i el basc que han patit una espècie demaltractament per part del castellà i els governs central i auntonòmics de dreta, que temen que la seua llengua “patria” perdi poder front a unes llengües que suposen una mena de “catástrofe” per al’Espanya “Una, libre y fuerte”.
D’una banda, en el món que vivim aprendre una nova llengua és una gran oportunitat per obrir nous reptes i aconseguir els nostres objectius. Tal com està el mercat laboral,aprendre noves llengües és una alternativa rentable, que ens servirá per trobar un treball i conèixer gent nova. I açí és on vull tractar sobre els avantatges que suposen estudiar el valencià, jasiga a l’escola, la universitat o a una acadèmia de llengües. Per exemple, ens fa més fàcil aprendre altres llengües, com el francès o dialectes de l'italià que s'assemblen molt a la nostra llengua.També, aprenent valencià s'eliminen prejudicis que té la gent sobre les llengües considerades com minoritàries i són tan vàlides com l'espanyol, el rus o el francès. El valencià ni és 'àrab' ni mereixser tractat com a dialecte respecte al castellà, independentment del nombre de persones que el parlin.
A més, els experts en llengües afirmen des de fa dècades que les persones bilingües tenen majorfacilitat per a aprendre altres llengües. Per això l'ensenyament que té com a llengua de base el valencià garanteix el perfecte domini del castellà i de qualsevol llengua estrangera i el gran repte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudio Postcosecha de la naranja valencia
  • Tqm Pero Estudia
  • Soy Blufileño Pero Estudio En Leon
  • Estudio del proceso de poscosecha de la guayaba pera
  • Valencià
  • Valencia
  • valencia
  • Valencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS