Percepció Visual

Páginas: 19 (4511 palabras) Publicado: 6 de enero de 2013
teoria de la imatge gràfica
beatriz hernández moreno

index
• percepció visual • sintaxi de la imatge • • • •

les cartolines de hestal elements bàsics de la comunicació visual color psicologia del color color favorit comunicació visual

Percepció visual:
Percepció visual és entendre el que veiem. Exemple: algú que no hagi vist mai un autobús, el veurà però no el percebràperquè no sap que veu un bus. És anomenar allò que sentim/veiem, a través dels nostres sentits. Inclòs els colors, els cecs els reben físicament. Exemple: un experiment va denotar que persones cegues dins habitacions de colors els afectàvem a l’estat anímic o físic. Cal la memòria (conèixer) per saber i memoritzar allò que percebem. Traduït al disseny, amb la mínimaexpressió, aprendre a transmetre el missatge que volem.

Gairebé sempre un spot porta a un estímul a través de la imatge: - Xocolates Valor = placer - BMW(mà fora) = plaer de conduïr La imatge mental = imatge mpnemònica o il·lustració mental Quan més utilitzem o fem servir una imatge, serà mes fàcil rememorar-la amb detall. Per això la publicitat ens “bombardeja” ambimatges. Totes les imatges son utilitzades amb finalitats d’identificació i rememoració. Gairebé al mateix temps, l’observador fa servir imatges i paraules.

Percepció de la forma: percepció del
contorn (és el 1º identificador), figura i fons. Així identifiquem les formes ja que el contorn és la frontera entre figura i fons, i sempre la figura, destaca sobre el fons.Propietats de la figura: - Que destaca. - Se l’hi presta mes atenció. - En la figura es noten els detalls. - Solen donar l’aparença que els colors són més brillants i forts.

Percepció: terme que s’aplica a la manera amb que s’arriba a conèixer el món. O la forma en que s’experimenta la percepció dels objectes a través dels sentits, ja que es demostrat que la desconeixençad’allò que veiem, provoca angoixa.
Això també influència segons l’entorn i cultura, ja que ens ajuden a situar-nos i ens proporcionen informació.

Propietats del fons:
- Sempre en segon plànol. - No se’l percep amb claredat. - No es repara tant en els detalls. - Tendim a oblidar-ho més fàcilment. - És menys important que la figura. - La figura està en el centre de camp visual(generalment). D’entrada, el nostre cervell, no distingeix la figura del fons, és un exercici que fa molt ràpidament.

El procés perceptiu visual: fa referència als
objectes. Comença aquest procés en quant visualitzem alguna cosa, el contorn és el primer que ens ajuda a percebre aquell objecte. Cal una labor d’identificació i classificació per poder anomenar un objecte:1.- L’hi donen una forma, ens ajuda el contorn (límit que separa la figura del fons) 2.- Tot a base de una experiència personal(tenim el brillo, a continuació)

Imatge mental: a partir de qualsevol dels
5 sentits reproduïm amb la ment un record o imaginació. Moltes vegades, una imatge vinguda d’un sentit (olor, olfacte,...) va associada a unaltre sentit.

Factors físics i fisiològics en la percepció de la forma:
- La part psicològica influència en els factors físics i fisiològics. Aquí està la part complicada de la publicitat perquè ningú percebem igual el món.









Factors fisiològics de l’ull:
- La intensitat de la llum (brillantor) és el fet mes important de tots (condició sinequanum per poderpercebre la resta) - Ombra’l absolut de visió = distinció entre la brillantor de dos superfícies. - Adaptació a la foscor. - Agudesa visual. Totes aquestes qualitats disminueixen amb l’edat.

Factor psicològic:
- Com més simple sigui una forma, més fàcil es percep (els més fàcils el quadrat i rodona i, a continuació el rectangle)

- Percebem com a figura...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Subescala de percepci n visual
  • Pac 2: percepció visual
  • Percepci N Visual
  • artes leyes de la percepcio visual
  • Percepció visual
  • La percepció visual
  • Percepci N Visual
  • Percepci n visual

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS