Pere Calders, Les Croniques

Páginas: 10 (2315 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2013
El problema de l'India
Un breu conte que ens parla d'un absurd home que va a la india i allí no pren massa atenció als costums de la regió, sobretot pel que fa a aspectes sagrats que hi ha.
Ens fa entendre de la importancia que hi ha en, quan fem alguna cosa, saber el que fem i estalbier-nos problemes.
Els catalans per el món
Un home català pel que fa a la llengua i a la regió, volta pel mónquan, en una festa, es troba que hi he en ella un extrem avorriment, pel que el cátala es queixa en la seva llengua sense esperar cap resposta a canvi, senzillament per la desconeixença que té aquella gent de la llengua. Llavors, inesperadament, un lloro respon en la mateixa llengua.
L'arbre domèstic
Un dia, un home es troba que li ha crescut un arbre a la seva casa. Va a la policia on li diuenque, a part de que si això fos cert, tot el que haguessin dit els nostres avis hauria de ser revisat, que mantingués el silenci. L'home ho fa i rep una carta del rei on li agraeix aquest silenci i l'home es sent ben pagat.
Aquest conte demostra el com i quan està enganyada la gent per part de l'Estat.
Cada u al seu ofici
Un home viatja en vaixell i parla amb el català que li diu que un homemereix dedicar la via als rellotges i li explica certes anotacions de la seva teoria i també el fet que no entenia pas la seva vocació com a capità.
L'esperit guia
Un esperit se li apareéis a un home dient-li que avisi a una persona per a que no a no agadi el tren perquè descarrilarà. Aquest avisa al ferroviari i quest altre li diu que descarrila cada dia i que als clients els tenen assegurats.Fet d'armes
Un paraigudista, vestit d'una manera extanya pregunta a un soldat cap on era l'ajuntament. Aquest li diu que no fos ase i que no hi anés vestit d'aquella maner a l'agafarien. Van jugar-se els vestits per a no haver de lluitar i va guanyar el soldat.
Història natural
Un home es lloga un pis modern per a passar les vacances, quan, es troba que és invait per tigres. Va anar a queixar-sei li van dir que era normal i que no molestés en època de donar llum i que se'n fes càrreg.

La fi
A un home li diuen el seu destí de que morirà agafat a una bicicleta. L'home no surt pas trist i s'imagina continuament quan i com sera aquesta mort i la gloriosa ascensió al cel.
O ell o jo
Inauguren un parc d'atraccions al costat de la casa d'un home. Aquest hi va i es trovar un homeexactament igual que ell. Es van mirar i es van començar a barallar. Un policia els va separar i l'home va deixar a l'altre home desfigurat. Així es va quedar content
L'“Hedera Helix”
Un home va decidir comprar-li a una amiga una planta grimpadora. En va agafar la que més depressa creixés perquè era un home impacient. Li van donar una variant poc coneguda de l'”Heredera Helix”. Quan la portava a casa del'amiga, li va començar a crèixer i abans d'arribar-hi ja estava atrapat.
Una curiositat americana
Un americà va visitar a casa d'un home. Van estar xerrant una estona quan, el colombià li va ensenyar una pistola, l'home la va mirar i se li va disparar, i va matar al extranger. El va guardar a un armari sense saber que fer-ne i se'n va anar de vacances com ja havia previst. Després se'l vatrobar en mitja descomposició i el va aprofitar i el va disecar i el va col·locar a casa seva com a curiositat.
Quieta nit
A una casa católica, s'hi presenta el Pare Noel. Aquesta, li diu que s'ha equivocat, que allí hi passaven els Reis Mags. Aquest els hi diu que no s'ha equivocat. Els nens volen prescindir dels sentiments per a poder quedar-se els regals. La mare no el va aceptar tot i els dubtesque se li van passar pel cap.
Cròniques de la veritat oculta és un recull de contes de l’escriptor Pere Calders. És una obra clau en la narrativa de Calders i representà la descoberta, per al públic de la postguerra, d’un narrador extraordinari. L’humor i la fantasia pròpies de l’autor havien guanyat amb els anys en intensitat, profunditat i ambigüitat, una ambigüitat que embolcalla sempre la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pere Calders
  • Pere Calders
  • Pere Calders
  • pere calders
  • Pere Calders
  • pere calders
  • Pere Calders
  • pere calders

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS