Pere Calders. Les mans del Taumaturg

Páginas: 3 (749 palabras) Publicado: 11 de enero de 2014
Pere Calders. Les mans del Taumaturg

Pere Calders i Rossinyol va néixer a Barcelona el 29 de setembre de 1912, i morí el 21 de juliol de 1994. Va ser un escriptor i dibuixant català, va arribara ser conegut sobretot per la seva fantasia i el seu humor dins dels seus contes per adults. Va rebre, la Creu de Sant Jordi al 1982 i també el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes de 1986. A mésde contes, Calders també va arribar a escriure diverses novel·les i articles periodístics en algunes de les publicacions més importants de Catalunya. Els seus escrits destacaven per ser irònics i devegades fantasiosos. Com a dibuixant va arribar a dirigir L'Esquella de la Torratxa, juntament amb el seu amic Tísner, però realment va arribar a fer-se un nom en el món de l’escriptura.

Aquestconte comença, com tots els de Calders, amb una escena del tot normal. El protagonista del conte està a casa seva, quan de sobte, comença a mirar tot el que passa als pisos del seu voltant. A cada pispassa una cosa diferent. En el primer, hi veu una noia que toca el piano. Aquesta noia la sent de tan a prop que fa una comparació: “Tenia tot allò tan a prop com els plats i el cobert a l’hora dedinar”. Llavors més avall també contempla, per ell, un innocent home que agafa un canari de la seva gàbia però de cop li talla el coll. Més cap al costat, contempla una família menjant a taula. Seguidament alpatí del costat hi veu uns homes escoltant la ràdio, i al pis del costat una jove parella. De sobte, veu una llum d’una galeria que s’obra, i quan ens explica quelcom sobre allò, fa referència alsmiops i com veuen les coses.

El protagonista centra tota la atenció en unes mans misterioses. Veu com cacen a un simple insecte, i queda boca badat, i ens ho fa saber amb una comparació. “Es moviasinuosament com l’espinada d’un felí s l’aguait”. Encara ho queda més quan veu que aquell insecte que han caçat aquelles mans és sacsejat, i evidentment matat. Dins d’aquest conte també fa una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pere Calders
  • Pere Calders
  • Pere Calders
  • pere calders
  • Pere Calders
  • pere calders
  • Pere Calders
  • pere calders

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS