pere calders

Páginas: 2 (311 palabras) Publicado: 30 de abril de 2014




L’OBRA LITERARIA DE PERE CALDERS SEGONS PERE CALDERS


Pere Calders va ser un gran escriptor català que creava i basava els contes en successos i històriesque li ocorrien a la vida real.
Des de jove havia escoltat històries a casa seva i aquesta imaginació i predisposició a l’hora d’escriure ha influenciat en les obres queha fet durant la seva vida.
Tot el que ell ha escoltat, ha aprés a l’escola i les experiències i moments que ha viscut els ha aprofitat per escriure els contes.
La gentespecialitzada en aquest tema deia que l’ofici de Pere calders entre molts d’altres era imaginador.
Per crear les seves obres necessitava una gran inventa.
A les sevesobres hi han uns elements característics que sempre apareixen, com l’absurd, la fantasia i la ironia.
Pere calders tenia el do de crear un fet absurd i fer que semblesnormal o quotidià.
Ell afirmava que els contes que ell escrivia estaven basats en fets que li succeïen, és a dir, una part autobiogràfica dintre de cada conte, en canvi lagent entesa en aquest tema pensava que l’element predominant en els contes és la fantasia.
Les seves obres mai van ser manipulades i el seu estil va mantenir-se clar ipropi, ell escrivia perquè li agradava i les seves obres transmetien sentiments al lector.
Pere calders ha guanyat un munt de premis i ha sigut reconegut com a bo escriptor.Els premis mes importants i reconeguts va ser el premi de les lletres catalanes de 1986 i un reconeixement que va rebre per la totalitat de les obres per part de la UAB.Una de les seves obres mes reconeguda és “Antaviana”, una obre que es va traslladar a l’escenari representada en molts teatres i amb una gran acceptació del públic.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pere Calders
  • Pere Calders
  • pere calders
  • Pere Calders
  • pere calders
  • Pere Calders
  • pere calders
  • contes Pere Calders

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS