Pere Calders

Páginas: 4 (923 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2014
1.Biografia de l’autor
Pere Calders va néixer el 1912 a Barcelona, però va viure en una masia de Polinyà del Vallès (Vallès Occidental) els primers vuit anys de la seva vida. Pels volts de 1920, laseva família es va instal·lar a Barcelona, fet que li va possibilitar l'accés a l'Escola Superior de Belles Arts, després dels estudis primaris. Posteriorment va treballar com a dibuixant d'unpublicitari, i com a periodista a El Diario Mercantil i a l'Avui dels anys trenta.

Ben aviat, l'any 1936, va publicar els seus dos primers llibres, el recull de contes El primer arlequí i la novel·lacurta La glòria del doctor Larén, on ja s'insinuaven els trets característics del que havia de ser la seva obra posterior, com l'absurd, l'imprevist o l'atzar. Amb l'esclat de la guerra civil espanyola,va adoptar un actitud compromesa col·laborant en publicacions polítiques i de suport al soldat, sense abandonar el conreu de la ficció: els contes de L'any de la meva gràcia (que anys més tardinclouria, en la seva major part, a Cròniques de la veritat oculta), i la narració La cèl·lula, que es va perdre sense publicar-se. 

El 1937 es va allistar com a voluntari a l'exèrcit de la República i vaser destinat com a cartògraf a la rereguarda de Terol, on va escriure per encàrrec les seves impressions personals a la crònica Unitats de xoc. Aquest dietari de guerra i constitueix un delsdocuments literaris més significatius de la guerra civil espanyola. 

Amb la caiguda de la República, Calders va ser internat al camp de concentració de Prats de Molló. Va aconseguir evadir-se del camp deconcentració i, després d'una curta estada a França, havent deixat a Catalunya la seva primera dona i un fill, es va exiliar a Mèxic, on de seguida va contactar amb els catalans també exiliats, comJosep Carner, de qui va rebre el primer ajut. Pere Calders no es va integrar mai del tot a Mèxic perquè va mantenir viu el..desig..de..tornar..a..Catalunya.


L'any 1942 va publicar el seu primer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pere Calders
  • pere calders
  • Pere Calders
  • pere calders
  • Pere Calders
  • pere calders
  • contes Pere Calders
  • Biografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS