Pere

Páginas: 2 (436 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2013
LA IGUALTAT- Filosofía

Quan parlem d’igualtat ens podem referir a molts conceptes, però a mi, personalment, m’agradaria centrar-me en la igualtat racial, perquè crec que és un tema que últimamentno se’n ha parlat gaire.
M’agradaria començar remarcant que per sobre de tot, nosaltres som persones i aquestes persones tenen uns drets humans, tant sols pel simple fet de la nostre condició humana.Tant és el color de la pell d’una persona , el país d’origen o la cultura a la qual siguem creients, això és totalment indiferent. Si és cert que tothom és diferent i que cada persona és un món(una personalitat diferent, uns cabells diferents, uns ulls diferents...), però hi ha quelcom que ens uneix; tots convivim en un mateix planeta i tots tenim una sèrie de drets que ningú ens potstreure, perquè com he dit abans, som persones. Tots hem nascut allà mateix, ningú a estriat de quin color volia ser abans de néixer, o de quin país volia formar part o quina llengua volia parlar.
Des deja fa temps, la raça blanca es considera superior a totes les altres, i només pel simple color de la pell. Aquest fet, tot i que no ens adonem, fa que les generacions que van pujant es creguinsuperiors pel simple fet de tenir la pell de color blanc.
No hi ha cap teoria que demostri perquè uns som d’un color i altres d’un altre. Crec que en aquest món que vivim hi havia d’haver certesdiferències, perquè sinó tot seria molt fàcil i molt “avorrit”, perquè que en seria el món si tots parléssim la mateixa llengua , si tots fóssim d’un mateix color o si tots tinguéssim els ulls iguals; res seriael mateix. D’alguna manera o altre ens havíem de diferenciar, si la manera ha sigut aquesta, doncs benvinguda sigui, i el dret que tenim nosaltres com a éssers humans és respectar-nos tots de maneraigual, sense cap perjudici.
Si que és cert però, que la desigualtat ha estat sempre present des de principis dels temps, i que poc es va aconseguir fins la Revolució Francesa amb el lema...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Peras
  • pero
  • la pera
  • Pero
  • Pero
  • Pero
  • El Per
  • Las peras

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS