Perfil profesional

Páginas: 3 (582 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2014
Documentació del perfil professional:
LOCUTOR DE RÀDIO

SITUACIÓ SOCIOECONÒMICA
Una de les ocupacions més demandades dins de l’àmbit audiovisual és el perfil del periodista polivalent. Aquestestà adaptat a les noves formes de redacció dins del món de la comunicació i assoleix uns coneixements audiovisuals propis de l’actualitat. Entenem que els locutors de ràdio estan dins d’aquest àmbitprofessional.

Els requisits professionals que es requereixen als locutors és tenir els coneixements teòrics i pràctics propis del grau universitari de comunicació, més concretament, de periodisme. Esvaloraria moltíssim que el perfil professional complementés aquests coneixements amb un màster especialitzat en l’àmbit al que es vol dedicar per així aprofundir i tenir més orientació. Laexperiència també es valorarà molt positivament.

La situació socioeconòmica del sector ha anat en decaiguda els últims 6 anys segons els informes publicats a Infoadex sobre la inversió publicitària a Espanya.Segons aquesta informació, la ràdio ocupa el quart lloc en la inversió dirigida als mitjans convencionals.
La decadència ha estat general per als mitjans convencionals, a causa de la pujada dels noconvencionals qui estan entrant amb potència en el món audiovisual. Tot i així, encara hi ha una part molt important de la població espanyola que treballa a la ràdio, i en particular, a Catalunya elslocutors ocupats en relació al total de total Espanya representen el 0,08%.

Cada cop més és més difícil tenir una sortida dins dels mitjans convencionals, però encara hi ha oportunitats per alsque s’hi volen dedicar, tot i quan, aquests sàpiguen adaptar-se als canvis tecnològics actuals i sàpiguen anar innovant dins del món de la comunicació.

REFERENTS PROFESSIONALS DEL PERFIL

JordiBasté: Nascut al barri d’Horta, a Barcelona, l’any 1965. És un presentador català de ràdio i televisió. Actualment és el director i presentador del programa matinal El món a Rac1 de l’emissora Rac1....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • perfil del profesional
  • Perfil profesional
  • Perfil Profesional
  • perfil de un profesional
  • El Perfil De Un Profesional
  • El Perfil Profesional
  • Perfil profesional
  • perfil profesional

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS