periodismo

Páginas: 3 (670 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2013
Patricia Palomar, Christian Torremorell
1 BATX B

COMUNICACIÓ

PERIODISME FOTOGRÀFIC:

Introducció:

En aquesta part de la comunicació, parlarem sobre el periodisme fotogràfic, i podremveure que és molt important, i consisteix en les imatges que acompanyen un article periodístic. A continuació, explicarem els aspectes més significatius sobre aquest gènere de la comunicació.

Què és?El periodisme fotogràfic és un gènere periodístic el qual està relacionat directament amb la fotografia, el disseny gràfic i els vídeos.

Els periodistes que tenen a veure directament amb aquetgènere són coneguts com a reporters gràfics o fotoperiodismes.

Què és una imatge?

Podem definir el terme imatge, com una representació instantània de la realitat.

Cal dir que la primeraimatge que va utilitzar la fotografia per primera vegada va ser en un diari de Nova York nomenat Daily Graphic en 1880. A partir d’aquest moment el periodisme ha integrat la imatge com a mitjà objectiu irepresentatiu d’un fet.

Però fins a quin punt d’objectivitat?

A partir d’aquí podem observar la teoria de l’emmarcament o també nomenada “Framming” , que hem estudiat en l’anterior trimestre. Comja sabeu aquesta teoria pot està relacionada directament amb una manipulació de la realitat, la qual el periodista pot representar un esdeveniment, però la captació de la imatge serà presa des de elseu punt de vista, ja que un altre periodista podrà representar la mateixa imatge des de una perspectiva diferent.


La manipulació de la realitat

A vegades les fotografies captades pelperiodista poden ser manipulades pels mateixos editors, ja que aquesta no dóna la imatge que el mitjà no vol donar, ja sigui per cridar l’atenció als lectors o causar enrenou.

L’evolució de lestecnologies

Tenint en compte del que hem citat anteriorment en la manipulació de la realitat, moltes de les imatges són retocades per programes digitals com poden ser el photoshop, on es poden editar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Periodista
  • Periodismo
  • Periodismo
  • Periodico
  • Periodicos
  • Periodista
  • Periodismo
  • El Periodico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS