Periodista

Páginas: 3 (595 palabras) Publicado: 3 de junio de 2013
5. Aprèn a elaborar una síntesis a partir d’un eix cronològic.
a) La unió territorial.
- Quan va tenir lloc la unió matrimonial d’Isabel de Castella i de Ferran d’Aragó? Al 1469.
- Quan van pujaral tron, al regne respectiu, Isabel i Ferran? Isabel va pujar al tron el 1474 a Castella i Ferran el 1479 a Aragó.
En quina situació estaven els regnes quan els van heretar? En Guerra Civil.Quan es va annexar el regne de Granada? El 1492.
I el de Navarra? El 1515.
Quina política van dur a terme per intentar unir el regne de Portugal a la corona espanyola?Una política d’enllaços matrimonials, amb la unió de les filles dels Reis Catòlics amb dos monarques portuguesos.

Quan va donar fruits? Al 1580.

b) La construcció d’una nova monarquia

- Quinesinstitucions va crear Isabel I a Castella? La Santa Hemandad, cos encarregat de perseguir malfactors i criminals i tenir un exèrcit professional i permanent al càrrec del monarca; la Reial Audiènciaper controlar la justícia i fer-la més eficaç; la Contaduría Real de Hacienda, per finançar les noves institucions.

Què pretenia aconseguir amb aquestes institucions? Relaciona-les amb el conceptede monarquia autoritària. Totes aquestes institucions estan fetes perquè la vida del monarca fos plàcida i casi gens perillosa, ja que, era una monarquia autoritària per això el rei va imposar-se persobre la noblesa i el clero.


En què consistia el pactisme imposat per Ferran II a la Corona d’Aragó? Ell volia estar per damunt del clero i la noblesa, però mantenint les institucions i les lleismedievals (corts i Generalitat).
Quines mesures va prendre? Va promulgar la Constitució de l’Observança, va introduir algunes reformes en el funcionament de les institucions i limitar el poder delsprivilegiats amb la insaculació.
c) La unificació religiosa
- Quines mesures van prendre els Reis Catòlics per aconseguir la unificació religiosa de la Península? Els enllaços matrimonials....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Periodista
  • Periodismo
  • Periodismo
  • Periodico
  • Periodicos
  • Periodista
  • Periodismo
  • El Periodico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS