Perro

Páginas: 2 (321 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2009
Aquest text és un citat de Fernandez Almagro delegat del governador, és una font primària escrita ja que està redactat en el moment en que succeeixen els fets. És de caràcter polític ja que estarelacionat amb el caciquisme i la corrupció a la que estava sotmesa Espanya.
L’alternança en el poder dels partits monàrquics, va arribar amb la restauració per mitjà de Canovas del Castillo, els dospartits dinàstics eren el conservador i el liberal.
L’objectiu d’aquest torn pacífic era assegurar l’estabilitat institucional, d’aquesta manera no hi havia tensions entre el poble i la monarquia, jaque el canvi de govern calmava els ànims del poble, a més a més, evitaven que els militars intervinguessin en la vida política, els pronunciaments estaven molt presents en aquella època.
Trobàvem elpartit liberal-conservador, era conegut com el partit conservador, dirigit per Canovas del Castillo i Silvela. A diferència de l’altre partit eren més moderats, el seu suport social estava formatbàsicament per propietaris rurals, per l’alta burgesia i per les classes altes en general.
L’altre alternativa al poder era el partit liberal-fusionista, conegut com el partit liberal, dirigit per MateoSagasta, Montero Rios i Moret, la base social era majoritàriament, antics progressistes, unionistes, alguns republicans moderats, petits i mitjans propietaris, classes mitjanes i burgesia urbana.Aquests dos partits coincidien ideològicament en les qüestions fonamentals, però diferien en alguns aspectes i assumien papers complementaris.
El torn en el poder per part del dos partits seguia una sèriede processos. El partit que governava anava sofrint un procés de desgast polític, arribava un moment que la oposició convocava eleccions a desig del monarca i passava a formar el nou govern.
Elcaciquisme, basat en la influència dels cacics que tenien el poder d’orientar la direcció del vot per mitjà de favors o extorsió. Va resultar una practica habitual dins el període del torn pacífic que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Perro
  • El perro
  • Perro
  • Perros
  • Este perro
  • Perra
  • Los perros
  • los perros

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS