persepolis

Páginas: 2 (328 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2014
2. Escriu la sinopsi de la pel·lícula.
És l’historia d’una nena que què creix a l’ Iran de la Revolució del’islàmica. A través dels ulls de la Marjane, una precoç i oberta nena de nouanys, veiem les esperances d'un poble trencades al prendre els fonamentalistes el poder, imposant el vel a les dones i empresonant amilers de persones. Intel·ligent i sense por, enganya als"guardians socials" i descobreix el punk, Abba i Iron Maiden. Però quan el seu oncle és executat sense pietat i les bombes cauen al voltantde Teheran en la guerra entre l'Iran i l'Iraq, lapor diària que envolta la seva vida és palpable.

A mesura que creix, l'audàcia de Marjane fa que els seus pares es preocupin per la sevaseguretat. I així, als catorze anys, prenen ladifícil decisió d'enviar-la a una escola a Àustria. Vulnerable i sola en un país estrany, resisteix els mals glops típics d'un adolescent. A més, Marjane ha decombatre el fet de ser equiparadaamb el fonamentalisme religiós i l'extremisme dels que va haver de fugir. Amb el temps és acceptada, i fins i tot experimenta l'amor, però després d’institut es troba solai amb una terriblenostàlgia de la seva llar.

Encara que significa posar-se el vel i viure en una societat tirànica, Marjane decideix tornar a Iran per estar prop de la seva família. Després d'undifícilperíode d'adaptació, entra a l'escola d'art i es casa, alhora que continua parlant contra la hipocresia que presencia. Als 24 anys, s'adona que encara que és profundament iraniana, no potviure aIran. Llavors pren la dolorosa decisió de deixar el seu país i anar-se'n a França, optimista sobre el seu futur, i modelada de manera indeleble pel seu passat.
2. Parleu de la Marjane ilaseva evolució personal a mesura que va creixent.
La Marjane des del seu punt de vista infantil, es testimoni d’un canvi social i polític, després de més de 50 anys de regnat dels
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • persepolis
  • Persepolis
  • Persépolis
  • persepolis
  • Persépolis
  • Persépolis
  • persepolis
  • Persepolis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS