Personatges De Laura a La Ciutats Del Sants

Páginas: 3 (567 palabras) Publicado: 18 de abril de 2012
PERSONATGES LAURA A LA CIUTAT DELS SANTS
LAURA ( jove de Barcelona. Gran bellesa. Caràcter simple i sincer. És una dona ingènua.
Es va quedar òrfena i la seva TIA AMÈLIA i la seva COSINA MARIA lava adoptar. S’enamorà de Tomàs i deixà Barcelona per anar-se’n a COMARQUINAL, ciutat que va ser culpable de tota la seva desgracia.
És un personatge insatisfet que no troba el seu lloc al poble delseu marit, tot i que intenta adaptar-s’hi. La impossibilitat d’adaptar-se a un ambient tan resclosit per raó del seu caràcter és el que li produeix angoixa i una insatisfacció tan gran.
Perd a la sevafilla i això la duu a sentir-se més desgraciada encara.
TOMÀS ( de la família MUNTANYOLA / CAL CALÇOT.
Passeja a la seva dona pels carrers del seu poble per a exhibir-la davant de tots els homes deComarquinal. Però quan no es la novetat, la deixa de banda i comença a estar molt menys a casa. El seu caràcter primitiu porta a un distanciament primer i a una separació final de la Laura
TERESA(germana d’en Tomàs. Soltera. Per fora es comporta segons els cànons establerts, però per dins és tot un món de repressió, insatisfacció i feblesa. Molt gelosa de la Laura per ser jove i bonica. Quan elseu germà es casa se sent desplaçada.
Amb ressentiment cap a Laura i caràcter reprimit, es mostra contrària a tot signe de modernitat. El seu amor frustrat per PERE GIFREDA la porta a la rupturatotal amb Laura. És la culpable de fer-li la vida desgraciada i impossible a la Laura.
PERE GIFREDA ( ha estudiat per a notari, és el NEBOT D’EN MOSSÈN JOAN. Amb bon cos, intel·ligent. S’enamora de laLaura i fa el possible per aconseguir-la. Representa l'arquetip del jove seductor.
MOSSÈN JOAN: o MOSSÈN FERRO VELL, capellà de Comarquinal. Ajuda a la Laura. Té un museu. És l’ONCLE D’EN PEREGIFREDA i preveu el perill quan s’enamora de la Laura.
BEATRIU ( > És la NEBODA pobra de Can TERRA NEGRA. L’anomenen l’Avorrida. El seu pare, l’antic hereu, va fer un mal ús del’herència i va acabar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la cuitat del sants
  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat de sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS