Personatjes Importants Revolució Francesa

Páginas: 9 (2004 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2013
LLUÍS XVI
Lluís XVI va néixer a Versalles, França l'any en 1754 i va morir a París l'any 1793. Va ser rei de França i duc de Berry. Al 1770 va contreure matrimoni amb la arxiduquessa Maria Antonieta.
Era un home amb bones intencions però poc interessat en els assumptes polítics. Es va deixar influenciar per la reina i per un conjunt de cortesans. Un dels canvis polítics que va realitzar va serdecretar el vot doble del tercer estat, però aviat va ser atacat tant per aquest estament com pel de els privilegiats. Després de diverses complicacions va intentar fugir de França però va ser capturat. Va tornar a començar un període de regnat en 1791 amb uns poders massa escassos. En 1792, després de l'assalt a les Tullerías, va ser suspès definitivament, jutjat pel delicte de traïció icondemnat a morir en la guillotina.

MARIA ANTONIETA
Va néixer a Viena el 1755 i va morir a París el 1793. Reina de França. En 1770 va contreure matrimoni amb Luis XVI i van tenir quatre fills. No obstant això, la nova sobirana de França mai va tenir al seu marit en gran estima, i molt menys va estar enamorada d'ell. Dona frívola i voluble, de gustos cars i envoltada d'una camarilla intrigant, aviat esva guanyar fama de reaccionària. Va exercir una forta influència política sobre el seu marit i, en conseqüència, sobretot el país.
El poble sempre va pensar que la seva reina servia als interessos austríacs. Pel que sembla, desitjava que esclatés el conflicte bèl·lic entre França i Àustria, esperant la derrota francesa.
En 1792 va ser detinguda i empresonada juntament amb Luis XVI a la presódel Tremp. Condemnada a la pena cabdal, va morir en la guillotina el 16 d'octubre de 1793.

LA FAYETTE
Marie-Joseph Paul Yves Roch Gilbert du Motier, marquès de la Fayette, conegut com La Fayette o Lafayette va néixer el 6 de setembre de 1757 i va morir el 20 de maig de 1834 a París, va ser un militar i polític francès. La Fayette va ser general en la Guerra d'Independència dels Estats Units dela qual és considerat un dels herois. Personatge influent de la Revolució francesa fins a 1792, va ser membre de l'Assemblea Nacional, general de l'exèrcit revolucionari i comandant de la Guàrdia Nacional de París. Captiu dels prussians durant 5 anys, es va retirar de la vida política durant el Primer Imperi Francès per reprendre la seva activitat parlamentària durant la Restauració francesa.Destacat membre de l'oposició als reis Luis XVIII i Carlos X, facilitarà l'accés al tron de Luis Felipe I.

MIRABEAU
Honoré-Gabriel Riqueti, comte de Mirabeau; Bignon, va néixer a França el 1749 i va morir a París el 1791. Polític i assagista francès. Poc donat a la disciplina militar, va ser detingut per conducta impròpia i empresonat. En 1772 va contreure matrimoni amb *Émile de *Marignane, unarica hereva, i poc després, el seu pare va ordenar el seu ingrés a la presó per acumulació de deutes. Després de conèixer a Marie-Therese-Richard de Ruffey, que es va convertir en el seu amant, va escapar a Suïssa, on aquesta li va seguir. En 1777 va ser novament detingut i empresonat i, a la presó, va escriure els seus Lettres a Sophie. Va ser posat en llibertat en 1782 i durant els següentscinc anys va treballar com a agent secret per a diversos ministres i homes d'Estat i va escriure diverses obres de contingut històric. Després de l'esclat de la Revolució Francesa, va ser una de les figures més rellevants de l'Assemblea Nacional.
BRISSOT
Jacques Pierre Brissot, cridat de Warville va néixer a Chartres el 15 de gener de 1754 i va morir a París el 31 d'octubre de 1793, va ser unescriptor i dirigent polític francès que va liderar als girondins durant la Revolució francesa.
Arrestat a Londres pels seus deutes, els seus problemes amb Swinton i per un pamflet escrit contra la Reina Maria Antonieta, és empresonat, durant dos mesos, en la Bastilla.
Després de la fugida de Luis XVI al juny de 1791 sol·licita la proclamació de la República. Triat membre de l'Assemblea legislativa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • revolucio francesa
  • La Revolució Francesa
  • REVOLUCIÓ FRANCESA
  • La revolució francesa
  • Revolució Francesa
  • La revolució francesa
  • La revolució Francesa
  • La revolució francesa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS