pesats

Páginas: 5 (1122 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2014
Estructura econòmica -financera: inversió i finançament aspectes interdependents.
Funció financera: el director financer es dedica a: obtenir i assignar recursos, buscar projectes d’inversió rendibles (coneixent el CK) cost capital i de la liquiditat (estudis rotació, solvència, CF cash flow) /tresoreria. (on entra la política de dividends) 1. Decisions sobre les fonts de finançament, nivelld’endeutament òptim. 2.participar decisions actius reals 3. Recomanar al consell d’Admin. la retribució a als actius financers i les reserves. (política de rendibilitat i selecció d’inversions (A)/ (PN i P:) P. endeutament/ P. Autofinançament i dividends/ P. Ampliacions de K)
Els cicles financers: tipus de bens i serveis en el procés de producció: A. S’incorporen integrament (MP, mà d’obre,..) >AC./ B. S’incorporen parcialment (màq., immob, desp de recerca..)> AnC/ 1. (diner-bens-diner): despeses, pagament d’aquestes (elem actiu o desp explotació – procés producció – cobrament venda “recursos generats per l’explotació: despeses, pagaments, ingressos i cobraments” /2. (cicle d’inversió – amortització): desp en K immobilitzat – la seva recuperació pels recursos generats d’explotació-remuneració del K invertit en AC i AnC.
Dualitat inversió- finançament Inversió: és l’actiu de l’empresa naturalesa econòmica o financera: subjecte q inverteix (física o jurídica), objecte en el qe s’inverteix, cost, esperança de recompensa futura. Finançament: (K propi + K creditícia) per invertir. Finan intern: beneficis, amort i deterioraments. Fin extern: propi o aliè.
Estats financers: a)Balanç, ECPN i memòria abreujats: 2 ex. (shan de cumplir min 2): actiu< 2.850.000€/ Imp net xif neg < 5.700.000€/ treb< 50 b) PiG abreuj: actiu< 11.400.000€/ Imp net xif neg al de descompte comercial, però + prestacions) comissió d’administració i uns interessos.
**Emissions de pagarés i obligacions: Pagarés d’empresa: ordres de pagament a c/t, la garantia pel seu risc depèn de l’emissor. Valors derenda fixa negociables emesos al descompte per grans empreses per diversificar les fonts de finançament. Obligacions i bons: títols de renda fixa per captar fons. L’empresa emet un emprèstit representat per obligacions. Els que posseeixen les obligacions són creditors i cobren el cupó que és un rendiment periòdic. Diferència amb les accions: Obligacions: alíquotes, procedents d’un deute del’empresa, compradors= creditors i cobren un cupó/ Accions: part alíquota procedent del K, compradors= accionistes i posseeixen accions.
Tipus d’obligacions: indexades, simples (sense garanties), amb garantía(ex: obl hipotecàries), participatives(participa en el Bº de l’emissor quan supera la quantitat), bons cupó zero (només paguen VN, no cupó =q els pagaré però a llt), subordinades (ofereixen^rendiment pero només quan l’emp té Bº), convertibles(*), canviables(possibilitat de convertir oblig en accions, acc velles qe té l’empresa en autocartera), warrant (obligacions qe permeten a l’inversor comprar un num d’acc i a un preu fixats)
*obligacions convertibles: (convertir oblig en accions, prèvia ampliació de K) converció en accions (quantes acc corresponen a una obligació): [Relació deconversió=VN obligació/ V Conversió acció]
Emissió obligacions: A la par ( PE = VN; PE = 100%), Sobre la par (PE>VN; PE>100%), Al descompte (PEVN; Una acció cotitza a la par quan VM = VN; Una acció cotitza sota la par quan VM 0 : no serà la millor opció. VAN > 0 i VFN < 0 : el projecte per si sol és viable, però cal ajustar el projecte de finançament a les necessitats del projecte d’inversió per aquè el VFN també sigui negatiu
Relació TIR - taxa de reinversió: La Tir és el màxim cost de capital que pot suportar: TIR r* > K, VAN > 0; TIR r* = K, VAN = 0; TIR = K i PA = 0, la TIR és el màxim cost de capital; TIR serà el màxim cost de capital quan: TIR = K i PA = 0 i quan TIR = K = r.
Relació entre VAN i TIR. VAN mesura la rendibilitat de la inversió en termes absoluts, TIR mesura la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metalls pesats al sòl

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS