pesca

Páginas: 4 (822 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2014
La deglució és el pas de l'aliment des de la boca a l'estómac. En ella hi intervenen músculs voluntaris i involuntaris i diversos nervis cranials. S’inicia voluntàriament dins la boca amb lamasticació de l’aliment. Aquest es barreja amb la saliva i es forma el bolus alimentari. Després la llengua puja i permet el pas del bolus alimentari cap a la regió dorsal de la boca. Quan l’alimentarriba a l’orofaringe hi ha la deglució involuntària. Un cop aquí s'atura momentàniament la respiració, al tancar-se la tràquea gràcies a l'apropament dels plecs vocals i vestibulars a la línia mitjana,mentre que al mateix temps es dilata el orifici esofàgic per facilitar que el bolus alimentari passi a l'estómac. Per últim el bolus transita per l'esòfag, gràcies als moviments peristàltics, finsarribar a l'estómac travessant el càrdies.
Si els mecanismes de deglució fallen, patim un ennuegament , és a dir, la via respiratòria queda obstruïda. Es desencadena un mecanisme reflexe que és la tosper tal d’explusar aquell cos estrany (pex un tros d’aliment). El quadre pot ser molt greu i provocar la mort per asfixia.


La deglució és el pas de l'aliment des de la boca a l'estómac. En ellahi intervenen músculs voluntaris i involuntaris i diversos nervis cranials. S’inicia voluntàriament dins la boca amb la masticació de l’aliment. Aquest es barreja amb la saliva i es forma el bolusalimentari. Després la llengua puja i permet el pas del bolus alimentari cap a la regió dorsal de la boca. Quan l’aliment arriba a l’orofaringe hi ha la deglució involuntària. Un cop aquí s'aturamomentàniament la respiració, al tancar-se la tràquea gràcies a l'apropament dels plecs vocals i vestibulars a la línia mitjana, mentre que al mateix temps es dilata el orifici esofàgic per facilitar queel bolus alimentari passi a l'estómac. Per últim el bolus transita per l'esòfag, gràcies als moviments peristàltics, fins arribar a l'estómac travessant el càrdies.
Si els mecanismes de deglució...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pescado
  • Pesca
  • La Pesca
  • PESCADO
  • el pescado
  • pescado
  • pescado
  • Pescados

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS