Petit buda

Páginas: 7 (1699 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2014
PETIT BUDA


En aquesta pel•lícula Bernardo Bertolucci, el seu director; ens explica la recerca de la reencarnació d’un lama; alhora que ens explica la vida de Siddharta Gautama i el naixement del budisme.

Fitxa tècnica
Direcció:Bernardo Bertolucci
Guió:Bernardo Bertolucci, Rudy Wurlitzer, Mark Peploe
Música: Ryuichi Sakamoto
Fotografia: Vittorio Storaro
Muntatge: Vittorio StoraroRepartiment: Keanu Reeves, Ying Ruocheng, Chris Isaak, Bridget Fonda
Nacionalitats: França, Regne Unit
Any: 1993
Gènere: Drama
Durada: 135 min.

La pel•lícula
La pel•lícula explica com un monjo Tibetà anomenat Lama Norbu i molts dels seus ajudants, busquen la reencarnació d'un Lama que va morir a Seattle ja fa vuit anys.
Quan creuen haver trobat la seva reencarnació a Seattle, en un nen rosanomenat Jesse van fins allà des del Nepal (viuen exiliats al nord del Nepal i l'Índia per la invasió de la Xina). Segons el monjo, Champa, va tenir un somni en el qual se li apareixia un lloc molt bonic, on hi havia un turó i on hi havia el Lama Dorgi. Quan van arribar a l'adreça on hi havia la turó, van descobrir que la casa de Jesse estava situada al turó amb la qual ell havia somiat tantesvegades.
Quan els monjos van explicar als pares tot el que ha passat, aquests es van quedar esbalaïts perquè no podien creure que el seu fill pogués ser la reencarnació del Lama Dorgi. El Lama Norbu, li regala a Jesse el llibre de Buda, en el qual apareixen diverses escenes que expliquen la seva vida. Quan un soci del pare de Jesse mor, aquest es veu molt afectat i comença a canviar d'opinió sobreel budisme. Els monjos els diuen a la família que han d'anar a Nepal perquè hi ha més candidats per ser el Lama Dorgi, llavors el pare de Jesse decideix anar a Nepal, perquè creu que si hi ha més candidats al millor Jesse no va ser la reencarnació del Lama Dorgi.
Jesse i el seu pare es van al Tibet, però la seva mare no pot. Un cop allà, Jesse coneix a Rayu i a una nena índia, que també sóncandidats a ser la reencarnació. Després de passar diverses proves, el Lama Norbu està cada vegada més convençut que els tres tenen alguna cosa a veure amb el Lama Dorgi. Després de diverses proves i meditacions per part dels budistes cap als nens, el Lama Norbu descobreix que aquests tres nens són una part del Lama Dorgi: Jesse, el cos; Rayu, és la ment, i la nena índia, és la parla o el esperit.Però el lama Norbu després de meditar diversos dies, mor i les seves cendres són repartides entre els tres nens perquè les escampin, cada un ho fa en el seu lloc d'origen i d'una forma diferent. Al final els nens tornen a casa seva. Jesse torna a Seattle amb el seu pare, i es reuneixen amb la seva mare, que està esperant un nadó.

Proposta de treball

Us plantejo algunes qüestions per ajudar enl'elaboració del treball:

• Explica i comenta l'explicació que el lama Norbu dóna al pare de Jesse sobre la reencarnació.

El pare de Jesse li diu al Lama Norbu que ell i la seva dona no creuen en la reencarnació. I ell li diu que això és natural però li explica que al Tibet acostumen a pensar en la ment y el cos com si fossin el contingut i el continent. Lama Norbu va omplir una tassa de te ila va trencar. Li fa veure que la tassa ja no és una tassa però que el te continua sent te encara que estigués en un altre recipient, en aquest cas el terra era el recipient. I fa una comparació amb la ment després de morir que va passant d’un cos a un altre però continuant sent la ment.


• Explica quin és el procés personal de Siddharta Gautama fins arribar a ser el Buda.

SiddhartaGautama va néixer a l'actual Nepal. El seu pare era rei i la seva mare va morir de jove quan va donar a llum. Siddharta es va casar amb una princesa i es va convertir en un gran genet i arquer i no feia res més que divertir-se amb els seus amics, tenia una vida de luxe i el seu pare li va regalar tres palaus i esperava protegir-lo del coneixement del dolor i la preocupació però un dia Siddharta es va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Petit Buda
  • Buda
  • Buda
  • Buda
  • Buda
  • buda
  • Buda
  • buda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS