Petit princep

Páginas: 6 (1433 palabras) Publicado: 27 de junio de 2011
Títol del libre: EL PETIT PRÍNCEP
Autor: Antoine de Saint-Exupéry
Editorial: Empúries
Col•lecció: La Butxaca
Gènere Literari: Narratiu
Il•lustrador: Antoine de Saint-Exupéry
Traductor: Anna i Enric Casassas



El petit Princep es un noi de sis anys , que viu en un planeta anomenat asteroide B 612 i ell tenia la seva rosa , que la estimava i era molt bonica , però en el seu asteroidetambe hi havia baobabs que eren dolents i males plantes.
Ell va anar de planeta en planeta .El primer planeta el petit príncep es troba a un rei que manava molt ossigui un dictador.Vestia de manera elegant ,però ell vivia en un planeta petit , desèrtic i censa res.
El segon planeta, no era gaire gran , hi vivia un Home gran amb un barret.Parlant amb ell va descobrir que era un vanitós , tot elque ell deia el vanitós el cambiava i nomes escoltava el que ell volia.
El tercer planeta,es va trobar un bevedor i tenia una capsa de cerveses buides i una altra emplenava esta intentant que deixes de beure però deia que bevia per oblidar.
Al quart planeta,ja era mes gran,hi vivia un Home de negocis que nomes feia de comprar estels i de tant pensar en el treball havia perdut a la família i atots els amics.
Al cinquè planeta,era curiós,era el mes petits de tots i allí hi vivia un fanaler ,ell encenia i apagava el fanal cada uns cuants minuts .Era un treball pesat però a ell li agradava.
I al sisè planeta,hi habitava un geògraf .Ell no sabia com era el seu planeta però acada excursionista que pasava li preguntava cosses i el s’ho imaginava hi ho apuntava .


Antoine Marie Roger deSaint Exupéry, escriptor i aviador francès. Va néixer el 29 de juny de 1900 a Lió. Orfe des que tenia dos anys va passar, amb els seus quatre germans, bona part de la seva infància al castell dels seus avis materns. Va ser educat en escoles Jesuïtes i més tard, va estudiar a la Universitat de Frisor, Suïssa. Obsessionat amb l'aviació des de molt aviat, va complir el servei militar a les ForcesAèries franceses el 1921.
Pressionat per la que llavors era la seva promesa, va deixar l'aviació dedicant-se a altres oficis menys perillosos, entre ells periodista, i descobreix una nova passió: l'escriptura.
Incapaç de mantenir lluny dels avions el 1926 es va fer pilot comercial, volant noves rutes comercials a Europa, Àfrica i Sud-americà.
El 1928 escriu la seva primera novel•la "Correu delSud". El 1931 coneix a Buenos Aires a Consolo Acuncin a qui li proposa ensenyar-li la ciutat des de l'aire i, en ple vol, li assegura que si no es casa amb ell, s'estavellarà l'avió. Ella accepta i s'inicia un tempestuós matrimoni, marcat per les infidelitats d'ambdós i en aquest any va publicar la seva segona novel•la "Vol Nocturn", que va guanyar el premi de la AcademiaFrancesa: GrandPrinxEl petit príncep és un noi jove que recorre diverses situacions en aquests llibre, és imaginatiu , divertit , excursionista , valent ,etc.
Ell té una bona amiga que és una rossa i per a ell es lo millor del món , desprès te el seu planeta on viu ell tot sol , però també n’hi ha baobabs que són plantes dolentes “males herbes”.
Coneix a diverses persones que li van canvien les idees , perquè unes un Home de negocis , què solament treballa altre es un bevedor , què veu per oblidar i etc.



Capítol 1
-L’aviador ,de petit,volia ser dibuixant i va fer aquest dibuix:

*Què van interpretar els adults i què és el que realment va dibuixar l’Infant?
-Què era un barret i va dibuixar una boa que s’havia menjat a un elefant.
*Què vol dir l’autor amb aquesta frase?:”(...)les personesgrans sempre necessiten explicacions (...)”.
-Què les persones grans no tenen tanta imaginació com els nens , per això s’ho ha de explicar
Capítol 2
*A què atribueixes tu l’aparició del petit Princep en mig del desert?
-A què tenia al•lucinacions del calor que hi fa al desert.
*Dibuixa el bé que el petit Princep li demana a l’aviador.Perquè creus que entre tots els que li va dibuixar , va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El petit príncep
  • El Petit Príncep
  • El petit príncep resum
  • CRITICA TEATRAL Petit Princep
  • Preguntes Petit Príncep
  • petit princep GUIO wold
  • He Decidit Parlar Sobre El Conte Anomenat El Petit Príncep Perque A 5è
  • El Príncep De La Boira

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS