Petrarca

Páginas: 2 (342 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2012
el text està dividit en diferents apartats:

* El primer apartat comença a explicar que li va impulsar a fer aquesta pujada i que va sorgir a partir de la lectura del text clàssic La HistoriaRomana de Tito Livio específicament aquell passatge en el qual el rei Filip ascendeix al Hemo, una muntanya de Tesalia, des del cim de la qual podien veure's dos mars. Petrarca es proposa, a partir deltext de Livio, viure la seva pròpia experiència en la pujada al Ventoso. Vol contemplar, des d'allà, la naturalesa i confrontar-se amb l'ascensió de Filip; mecanisme típic dels homes del renaixement,voler imitar a l'antiguitat però alhora superar-la a través de la pròpia experiència. També fa menció al cosmògraf Pomponio Mela, (a les seves cartes, son constants les Son al·lusions històriques adiferents personatges, llibres, autors...).



* En el segon apartat ve la tria dels seus acompanyants al Ventoso, ho he trobat graciós perquè té dificultats per trobar l’adequat. Tots teneninconvenients i fa una tria molt cuidadosament perquè aquest company ha de ser especial i li ha d’ajudar i no crear problemes. Compara aquest amb els amics de la vida, sí son bons ens duran pel bon camí,sinó ens conduiran per la mala vida. Finalment troba al seu germà com acompanyant ideal Gherardo, que per aquell temps ja s'havia fet cartoix, per aquest motiu ascendeixi cap al cim amb moltafacilitat.



* Desprès de triar al seu germà com l’acompanyant ideal, comença doncs, l’ascens, i ens adonem de les diferències socials d’època. Van acompanyats per criats que suposo durien tot elpes i ells, els senyors, poden anar lleugers i mes còmodes.

Fa descripcions de les dificultats que troben per pujar al cim i no és gens fàcil. Durant el seu camí, es troben amb un vell que els volspersuadir i els diu que ell va pujar i els aconsella que no ho facin. Vol advertir-los de la duresa que suposarà el viatge. Així mateix, ignoren les paraules del senyor i continuen el seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PETRARCA
  • Petrarca
  • Petrarca
  • Petrarca
  • Petrarca
  • bigrafia de petrarca
  • Petrarca y pushkin
  • Francesco Petrarca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS