Petrer

Páginas: 3 (676 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2013
 Un paseig pels paisatges de Petrer.



Petrer té una gran riquesa de paisatges naturals.
En primer lloc es pot destacar "l' Arenal de l' Almorxó", un paisatge protegit per la seua granbellesa i per ser l'habitat de flora i fauna úniques en aquestes dunes d' interior. Aquest arenal ha format part de la història de Petrer en les celebracions de les festes de pasqües.
El paratge méssignificatiu de Petrer és "la serra del Cid", el seu nom és a causa del cavaller Cid Campeador, aquesta muntaña es visitada per innumerables excursionistes al llarg de tot l' any.
Formant part del Cid estroben "els Xaparrals", podem veure ramats d' arruís, una espècie de cabra salvatge introduïda en aquesta zona des del nord d'Africa.
Continuem amb "La serra del caball", una muntanya amb unallegenda medieval, la llegenda conta que el Cid Campeador, participant en la reconquesta espanyola va botar des de la serra del caball fins a Bolón per a fugir de les tropes àrabs.
Seguint amb lesmuntanyes podem destacar també la zona de "Rabosa" i "El rincón bello", dos paratges de gran bellesa paisagística i rics en flora y fauna.
També destaquen "Les muntanyes de Catí" ams "El Maigmó" com a puntmes alt de tot el paisatge.
Baixant del Maigmó ens trobem la zona de "Planises" on podem trobar camps de cultiu, un caseriu i dos geleres, que ens recorden el passat agrícola de Petrer.
Eixintd´aquesta zona podem contemplar "La serralada del fraile" i "El despenyador", aquí es pot trobar l'hotel de Catí, dos berenadors i un refugi, així com una ermita que ha perviscut en el transcurs dels anys,on es ceberaven les bodes i batejos de la gent que vivia als caserius de la zona.
Un altre paisatge a destacar es la zona de "Las hermosas", a aquesta zona li dóna nom una casa de cultiu, araderruïda, on se suposa que vivien una xiques de gran bellesa.
Eixint de "Las hermosas", pel GR7, arribem a "L' Avaiol", una zona on la família Villaplana ha creat un espai on es poden contemplar la fauna...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • petro
  • petro
  • Petro
  • Petros
  • petro
  • Petro
  • Petro
  • Petra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS