Pfc Energia Solar

Páginas: 39 (9636 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2012
1.- INTRODUCCIÓ

1.1.- Objectiu

Aquest projecte té com a objectiu definir l’estructura i els continguts d’un Servei de Seguiment Solar aplicat a instal·lacions d’energia solar tèrmica i fotovoltaica que l’ICAEN (Institut Català d’Energia) vol promoure a Catalunya. Aquest servei pretén proporcionar als usuaris d’aquestes instal·lacions una eina que permeti avaluar el seu funcionament, amb lafinalitat d’augmentar el grau de confiança envers l’energia solar.


Aquest seguiment consisteix en la mesura dels paràmetres més característics en el funcionament d’una instal·lació. Les dades obtingudes seran transmeses via telefònica a un node situat a l’ICAEN on es procedirà a la seva recopilació, tractament i publicació a internet, per poder ser consultades en tot moment. Aquest procés hade ser el més automatitzat possible de cara a minimitzar els recursos destinats per part de l’ICAEN a la seva explotació.

L’ICAEN té previst subvencionar la implantació d’aquest servei en 50 instal·lacions per donar-li un impuls inicial, amb l’objectiu que en un futur el màxim d’instal·lacions de nova construcció s’hi adhereixin.

Dintre d’aquest Servei de Seguiment Solar (abreviat al llargdel projecte com Servei) l’objecte del present projecte és el de recopilar informació sobre l’oferta existent en aquest camp, analitzar-la d’acord amb els criteris establerts per l’ICAEN i escollir la opció més adequada per a ser implantada.

1.2.- Abast

Per poder dissenyar el sistema més adient al Servei, caldrà fer primer un anàlisi exhaustiu dels dos tipus d’instal·lacions a les que es volfer el seguiment (tèrmiques i fotovoltaiques). Aquest anàlisi ha de permetre avaluar quines són les dades que defineixen el comportament de les instal·lacions, quins càlculs cal fer per determinar-les i finalment quins paràmetres han de ser mesurats a tal efecte.

Es definiran quines poden ser les instal·lacions tipus per poder fer un anàlisi de mercat de les opcions disponibles. Aquest estudide mercat tractarà d’incloure el ventall més ampli possible de les solucions tècniques existents.

També s’estudiarà la possibilitat de fer un sistema obert de manera que instal·lacions existents, amb equips diferents als utilitzats pel Servei, puguin adherir-s’hi.

Amb les ofertes rebudes es plantejaran diferents opcions per desenvolupar el Servei, entre les quals l’ICAEN escollirà la mésadequada a les seves necessitats.

1.3.- Especificacions bàsiques

El servei de seguiment es durà a terme amb equips existents en el mercat, no és la intenció d’aquest projecte el desenvolupament de cap equip nou.

Donat el gran nombre d’aplicacions que té l’energia solar, es restringirà l’estudi a les aplicacions més representatives.

L’explotació del Servei ha de comportar a l’ICAEN el mínimde recursos econòmics i de personal possible.

La valoració de les ofertes es basarà en criteris tècnics però també intervindran factors econòmics.

El sistema de gestió i publicació de dades a internet ha de ser únic per les instal·lacions tèrmiques i les fotovoltaiques.

1.4.- Motivació

Un projecte final de carrera ha de complir, sempre que sigui possible, una doble funció, una primeraacadèmica i una segona de contribució tecnològica i social. S’ha escollit aquest projecte perquè permet satisfer aquesta doble necessitat.

A nivell acadèmic permet seguir el procés complet de desenvolupament d’un projecte. Començant en la seva planificació i finalitzant en el seu disseny final. Al mateix temps permet aprofundir en el camp de l’energia solar, i altres camps més afins a aquestatitulació com són la monitorització d’instal·lacions i l’automatizació de tasques en un sistema informàtic.

L’aportació d’aquest projecte a nivell tecnològic i social és significativa en tractar-se d’un sistema tecnològicament sofisticat i que pot suposar una eina important en la promoció de l’energia solar a Catalunya.

Per últim cal esmentar que en l’elecció d’aquest projecte també ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energia solar
  • Energia solar
  • La energia solar
  • Energia Solar
  • Energia Solar
  • Energia Solar
  • Energia Solar
  • ENERGÍA SOLAR

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS