Piazon

Páginas: 4 (753 palabras) Publicado: 7 de enero de 2010
Magí Pàmies Sans
Teoria i Mètodes en al Geografia
14-10-2009

RESSENYA DE L’ARTICLE:

“LA EDUCACION DE UN GEÓGRAFO”

FITXA:

Autor: Carl O. Sauer
Titol: La eduación de un geógrafo (1956),Garcia Ramon, MD “Teoria y métodos de la geografia humana anglojasona”
Madrid, Editorial Ariel 1988. Pàgines de la 38 a la 53.
Discurs “The Education of a Geographer”, Annals of the A.A.F., 46, pp.287-299.

RESSENYA:

El text està estructurat en 5 apartats: “l’afecció originaria i ràpida predilecció” que parla sobre la vocació de geògraf, “la no especialització de la geografia” que parlasobre els difusos límits de la geografia; “El període d’aprenentatge” que exposa la que el treball de camp es la millor manera de formar-se un geògraf i que la formació d’un geògraf és un procés lent iprogressiu; “El perquè de la descripció” en que advoca per una geografia qualitativa i critica l’augment de la geografia quantitativa; i l’últim “Més enllà de la ciència normal” que és una valoraciófinal sobre la geografia, en que explica que tot i declarar-la com una ciència, sobrepassa els rígids límits i mètodes científics i per altra banda també diu que un geògraf ha de ser un lliurepensador, per tal de donar una visió crítica del món i poder intentar millorar-lo.

Una de les idees de les que parla el text es sobre les múltiples competències d’un geògraf, Sauer diu que la geografia temoltes competències i especialitzacions i que aquest fet fa que no hi hagi clar una disciplina formal general, i això produeix que la formació del geògraf sigui molt diversa.

Segons Sauer hi hadues característiques bàsiques que defineixen als geògrafs, que és l’atracció pels mapes i per els viatges. Per que fa els mapes, representen un territori i ens els permeten descriure d’una forma ràpidai entenedora. La importància dels mapes però és la de ser un complement d’una descripció, ja que ens permeten una visió més clara d’aquell territori. A més a més em de tenir en compte que una de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS