Picasso

Páginas: 2 (428 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2011
Pablo Ruiz Picasso (Màlaga, Espanya, 25 d'octubre de 1881 - Mougins, França, 8 d'abril de 1973), conegut com Pablo Picasso ja que signava amb el segon cognom, és un dels més reconeguts pintors delsegle XX, conegut sobretot per fundar el cubisme junt amb Georges Braque. A la seva dilatada carrera va evolucionar per diferents estils i va conrear altres disciplines com la ceràmica, l'escultura ambbronze, el collage, i fins i tot va fer poesia, creant més de 20.000 obres al llarg de la seva vida.

Picasso va començar el seu recorregut estilístic amb una fugaç experiència amb el modernismedesprés del contacte amb la natura que li va suposar l'estada a Horta de Sant Joan i l'amistat amb els artistes catalans aplegats al voltant dels Quatre Gats. Amb les seves primeres estades a París, apartir de 1900, començà a desenvolupar un estil propi, primer en el Període Blau, caracteritzat per obres fetes en tonalitats blavoses, fredes i personatges allargassat amb expressions tràgiques,influït per Van Gogh i Gauguin, que reflecteixen una tendència nihilista; li seguia un gir cap a un cert optimisme manifestat per un canvi cap a colors càlids i conegut com el Període Rosa, un moment en elqual Picasso estava permanentment instal·lat a París i on va entrar en contacte amb escriptors propers al surrealisme. D'aquest període són les obres de saltimbanquis pallassos o acròbates decontingut més lleuger i alegre.

A partir de 1908 va desenvolupar el cubisme, junt amb Georges Braque, amb obres tan destacades com Les senyoretes del carrer d'Avinyó i que li permeteren començar aexperimentar amb el collage. Després d'una incursió pel surrealisme amb escultures de fils i làmines de metall i pintures de formes distorsionades i evocacions mitològiques, va iniciar l'època expressionistaclarament influït per la guerra civil espanyola primer i la II Guerra Mundial més tard. Obres com el Guernica o Dones plorant reflecteixen el seu sentiment d'angoixa davant la tragèdia de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Picasso
  • Picasso
  • picasso
  • picasso
  • Picasso
  • Picasso
  • picasso
  • picasso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS