Pichichi

Páginas: 5 (1196 palabras) Publicado: 15 de abril de 2014


El conflicte és la base del drama, i la droga és un poderós element per a deslligar una situació problemàtica. El cine s’ha valgut de tota classe d’estupefaents per a que els seus personatges realitzin un viatge al·lucinatori i provoquin una tragèdia que no només afecta a l’individu, sinó que també a l’entorn que els envolta. La droga és plasmada a la pantalla, casi sempre, de formanegativa, com un monstre que condueix a conseqüències desastroses pels protagonistes. 

La droga acostuma a presentar-se com un mal al que s’ha de combatre i eradicar de la societat, amb malvats que es dediquen al narcotràfic i policies que tracten d’enfonsar-los el negoci; la llista és llarga: “French Connection”, “Traffic”, “Jackie Brown”...
Les drogues, com tantes altres activitats consideradesescandaloses per les normes socials, han patit el veto de les pantalles com a intento d’ocultar i negar el que succeeix al món real. En el cas d’Espanya, la droga no ha sigut un element freqüent al cinema espanyol i s’ha d’esperar fins a la transició democràtica, per a que arribi a les pantalles.
Casos de mort a causa de la droga al cinema:
A continuació es poden observar alguns dels casos méssonats en quant a mort per drogues, tot dient la causa i data de la mort i algunes sèries o pel·lícules a les quals van aparèixer aquests actors i actrius.
Corey Monteith
Encara que recentment començava la seva cinematogràfica, la mort de Monteith va ser molt plorada pels fans de la popularíssima sèrie Glee. El 13 de juliol de 2013, l’actor va ser trobat mort a l’habitació d’un hotel de Vancouver,Canadà, producte d’una sobredosis d’alcohol i heroïna.
Brad Renfro
Renfro, fill de Susan Sarandon, va aconseguir notorietat. Va debutar als 10 anys en El Client (1994). El seu estatus d’estrella infantil es va confirmar dos anys després, amb Sleepers (acompanyat de Robert de Niro, Dustin Hoffman i Brad Pitt). La seva carrera va ser lenta però ascendent i els seus problemes de drogues van començard’hora. Va ser detingut per consum d’heroïna i cocaïna i sentenciat a tres anys de rehabilitació, però la seva addicció va seguir fins que va ser trobat mort al seu apartament de Los Angeles al 2008, amb sobredosis d’heroïna i morfina. Tenia 25 anys.
Chris Penn
El germà petit de Sean Penn va viure la seva carrera a l’ombra d’aquest, encara que va tenir moments: va ser un dels atracadors deGossos del carrer i un mafiós en El funeral. També va ser el primer marit de la cantant Madonna. Si bé mai va brillar per talent, calçava bé en rols de mafiós o fora de la llei. Al 2006, als 40 anys, va sofrir una cardiomiopatia per ús excessiu de codeïna i en el seu cos es va trobar també marihuana y cocaïna. 
River Phoenix
Un dels actors més emblemàtics en morir per sobredosis. River va despuntarcom un raig en sèries de televisió, i als 15 anys ja protagonitzava la cinta d’aventures Els exploradors, de Joe Dante. Va ser nominat un Óscar per la seva aparició a Running on empty (1988) i va interpretar al fill de Harrinson Ford a Indiana Jones i l’última creuada. Al 1993, als 23 anys, mentre estava a Los Angeles, va sofrir convulsions després d’haver ingerit heroïna y cocaïna. Sensevoler-ho, va causar la fama de Leonardo DiCaprio al refusar poc abans de la seva mort els papers en Eclipsi total i The Basketball Diaries.
Brittany Murphy
Amb aplaudits rols a 8 milles i Recent Casats, aquesta actriu va tenir notorietat també com a novia d’Ashton Kutcher. Amb habilitat per a la comèdia i també per a la sobreactuació, Murphy estava fent la seva carrera en un destacat lloc després de lesgrans estrelles de la seva generació, però després la seva excessiva primesa i la dependència als antidepressius va provocar la seva defunció al 2009, on a l’autòpsia es va establir que va fer un còctel de hidrocodona, paracetamol, metamfetamina y clorfenamina, en moments en que estava afectada de pneumònia. 

Marilyn Monroe
Els seus problemes personals, amb matrimonis fallits amb el jugador...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el pichichi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS