Pintura ruprestes

Páginas: 2 (300 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2011
PINTURAS REPRESTES:
A la paret de la cova es troba una pintura que a portat molta polèmica. Principalment perque alguns veien aquesta pintura el cap d’un cavall i añltres un os.Finalment es va saber que era el cap d’un cavall perque les sevar parts representades eren el coll la linia maximizar, boca, linia frontal, orelles i ulls.
Breuil en 1920 diu queaquesta pintura es del Paleolitic superior.
L’equip d’investigadors d’atapuerca te dubtes sobre la cronologia d’aquesta pintura ja que les analitiques dels colors no son concluents.Però crida molt l’atenció la diferencia de de color d’unes fotos del 1913/1947 que els color son mes vius que les actuals.
ENTERRAMENTS
Es coneixen diferents clases de enterramentsde la edat de bronce en la meseta ,a mes ames de les coves ,com els dolmes i les foses individuals excavades al terra.
En el 1999 van trobar una fosa amb sis cadavers, els qualsels osos mes petits no apareixen, els osos han estat descarnats al un instrument afilat i els osos llarcs han estat fracturats. Pel que respecte el crani ha esta seccionat i el ques’ha diposita es el nourocrani “cráneo–copa”.
EL PRIME EUROPEU
Al 2007 l’equip de investigacio d’atapuerca va descubrir una mandibula huma de mes de 1200000añs d’entigüetat.Aquestdescubriment es va produr en la “cueva de la sima del elefante de la sierra de atapuerca”(Burgos),Aquest descubrimet va ser a prop d’on es van trobar els primers fosils humans de laespecio homo antecesor Aquesta manndibula es la mes antiga trobada fins el moment .
Amb aquest descubriment atapuerca ha esta protagonista en tots el mitjans de cominicació localos,nacionals i internacionals. Ens trobem devant d’uns dels jaciments únics al món pels seus abundants i exclusius fossils, inversions , centres d’inventgació, i equip d’investigació…
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ARTE RUPRESTE
  • Arte rupreste
  • Arte Rupreste
  • Pinturas
  • PINTURAS
  • pintura
  • Pintura
  • Pintura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS