pintura a l'atzar

Páginas: 8 (1759 palabras) Publicado: 27 de abril de 2013















REGADORA
de
Toni Prat



Seqüència didàctica
Segon cicle d’educació infantil



Saray Gil
Raquel Melo
Sandra Palau


PRIMERA ACTIVITAT: Sorpresa a la classe

La primera activitat que durem a terme serà, sobretot, per conèixer els coneixements prèvis dels nostres alumnes. Aquesta informació serà clau per portar a terme les activitats posteriors, jaque observarem quins coneixements tenen els nens i nenes del grup respecte el que volem treballar i la poesia visual, a més, el fet que sigui una activitat on la imaginació i la creativitat tenen un paper clau, com a mestra, sentiras coses dels alumnes que no t'havies parat mai a pensar.

Objectius:

Conèixer els coneixements prèvis dels alumnes
Potenciar la imaginació i la creativitatRespectar el torn de paraula

Desenvolupament:

Quan els infants entrin a l'aula, veuran un objecte que estarà tapat amb un llençol. Els farem seure a terra davant de l'objecte i els farem pensar què pot ser. Quan creiem necessàri, els preguntarem què han pensat i desprès de sentir unes quantes respostes, destaparem una mica el llençol. L'idea és que darrera hi hagi la fotografía en gran del poemavisual a treballar, i a mida que l'anem destapant els infants vagin canviant d'opinió d'alló que pot ser. Aquesta activitat la farem fins destapar del tot l'imatge. Quan estigui tota destapada, els farem reflexionar sobre el què veuen:

La regadora treu flors?
Per a què serveix?
Per a què Toni Prat, qui ho ha pensat, ha posat flors i no aigua?
Quina relació té?
(...)

Després d'això, onsegurament haurà sortit el significat real del poema, amb o sense la nostra ajuda (surten les flors de la regadora, perquè el poeta visual ha volgut transmetre que gràcies a la funció que fem amb la regadora fem crèixer flors), donarem per acabada l'activitat penjant l’imatge a la zona de la classe que els nens/es elegeixin.

SEGONA ACTIVITAT: Poema visual gegant

És important destacar, queno ha de passar molt de temps entre una activitat i una altra, ja que quan més frescs tinguin els conceptes de l’activitat anterior millor funcionarà la posterior.

Objectius:

Entendre la poesia visual a partir de l’experiència
Potenciar la creativitat
Augmentar l’autoestima dels infants

Desenvolupament:

La segona activitat serà totalment plàstica, on la mestra ensenyarà unaregadora que ella haurà fet penjada a una paret de la classe. El que vol transmetre amb això és que ella ha fet la regadora i els nens i nenes hauran de fer les flors. La mestra haurà de deixar tot un seguit de materials disponibles als alumnes: cartolines, papers, colors, ceres, material de rebuig, cola, celo, … I ells mateixos hauran de crear la seva pròpia flor. Totes les flors que facin seranvàlides, ja que s’han de sentir identificats amb aquesta i l’objectiu de l’activitat és que totes les creacions siguin diferents.

Un cop fetes les flors, ajudarem als alumnes a enganxar-les sota la regadora (igual que el poema visual de Toni Prat: Regadora). Cada alumne l’enganxarà on ell vulgui respectant el poema visual.

Un cop acabada l’activitat, ens asseurem amb ells davant de l’obra d’artconjunta i parlarem sobre el que ens fa sentir:
Què pot significar aquest mural?
Les flors són iguals? Perquè?
Quina flor, a part de la vostra també us agrada?
Durant aquesta conversa, la mestra haurà d’anar donant un suport positiu a tots els alumnes i a les seves flors, de manera que, encara que siguin molt diferents sentin que han fet una feina fantàstica i que són uns grans artistes.TERCERA ACTIVITAT: La nostra regadora

Objectius:

Inculcar els alumnes el respecte per la natura
Entendre el creixement de les plantes a partir de l’experiència
Adquirir responsabilitat i companyerisme

Desenvolupament:

La mestra presentarà a la classe una regadora senzilla, es a dir, sense color. Animarà als nens/es a decorar-la i fer-la especial, única. Els donarà gomets i pintura...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pinturas
  • PINTURAS
  • pintura
  • Pintura
  • Pintura
  • Pinturas
  • Pintura
  • Pintura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS