pixas

Páginas: 5 (1005 palabras) Publicado: 1 de junio de 2014
segons el seu gust, i això fa que la història real tingui molt poc a veure amb la inicial.

b) A més a més, això alimenta la potser massa productiva imaginació de la gent ja que, creen al voltant del succés concret una sèrie de xafarderies i hipòtesis que, sovint intenten relacionar amb un perquè massa desconegut.

Ex 4 pàg. 12

a) L'autor ja t'introdueix de principi en un ambient tens,carregant, que t'indica que aviat succeirà un fet important. S'està preparant una tempesta i això et fa imaginar de principi un dia gris i apagat. Quan la tempesta esclata és quan s'està a punt de produir el fet amb el que es basa la història. Sembla que el temps i les accions dels personatges estiguin lligades.

b) Aquella tarda va ser, probablement, la més calorosa de tot l'estiu. Passejar pelscarrers dels pobles era impensable. Els potents rajos solars s'apropaven a tu amb la intenció malèvola de desnutrir-te. A més, el cel tampoc hi ajudava gaire ja que, ni un sol núvol combatia amb aquell astre. El vent, inexistent, desaparegut fins al vespre, quan els termòmetres començaren a fer davallada i la situació minvà una mica.

Ex 5 pàg. 12

a) En Florenci ha de portar una càrrega moltfeixuga ja que és un barril que pot pesar perfectament setanta quilos, i l'ha de transportar per un camí on només hi ha una pujada forta i prolongada. A més, si ha de fer el recorregut ràpidament, l'esforç és encara més gran.

b) Pere Camps és una persona violenta, aspra i que traspua mal fel. Navegant amb ell és difícil escapolir-se d'algun escarni o d'alguna batussa ja que, la seva manera deser es basa en burles i cops. No obstant, el seu caràcter ve donat per aquestes característiques degut a la culpabilitat que sent al saber que no és un bon patró.

c) En canvi, el peó Florenci, és l'altra cara de la moneda. Una persona pacient, treballadora, educada que, per por, aguanta tots els crits i renecs d'en Pere amb obediència i serenitat. Malgrat tot, li seria de bon ús una mica de sangcalenta per tal de no deixar-se trepitjar amb tanta facilitat.

d) Pere Camps parla a Florenci de manera poc respectuosa i fent servir un vocabulari tan ple d'insults que, fins i tot, ofèn. Aquesta forma de parlar, en aquest cas, de donar una ordre, pot provocar en qualsevol persona una reacció d'enfrontament violents perquè, ningú es mereix aquesta mena de tracte.

Ex 6 pàg. 12

a) Ens faadonar del pes i l'esforç que suposa el treball que està fent en Florenci, i ens permet imaginar el seu cansament, els seus sentiments i els seus pensaments. També ens crea un ambient tibant i ens allarga el relat de la història, exagerant el patiment del Florenci. A més, ens dóna una pista del que passarà i ens indica que l'acció s'està a punt de trencar.

b) Molló de Pedret, pendent de laSerra, carreró de Sant Francesc, carrer de la Barca, oficines de la mina del Segre, barberia de la Clenxa, fonda Trinquet, botiga de l'Adelaida i el cafè d'Alexandre.

c) Florenci topa amb els següents personatges:

els parroquians, que es burlen d'ell amb comentaris com: “Tot aquest sabó necessites per rentar-te Florenci?”, “Tan rubinoses duus les orelles?”, i l'aconsellen que es reveli contra elPere Camps amb frases com: “El Pere Camps et té el dit a l'ull!”, “Jo li diria que el pugés sa iaia!”

Miquel, la Clenxa, que diu: “Fins quan et deixaràs albardar, babau?”

El vell Cristòfol

La Gramola

En aquells moments, Florenci devia estar pensant que no es mereixia cap d'aquells comentaris però, era conscient que la seva por i la seva covardia l'havien dut a aquells extrems.

Peraltra banda, el fet que es posi a ploure implica un major esforç en la pesada càrrega d'arrossegar el barril ja que, el sabó moll i també l'aigua llisquen d'allò més.

Ex 7 pàg. 13

Jo m'inclino per la hipòtesi que diu que el barril se li va esmunyir de les mans perquè el sabó moll llisca molt. Crec que aquesta és la resposta més encertada i la que es correspon més amb el caràcter i la manera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pixar
  • Pixar
  • Pixar
  • PIXAR
  • Pixar
  • la pixar
  • Pixer
  • Pixar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS